RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Окупанти женуть воювати студентів та шукають найманців у Лівії: зведення Генштабу на день 20 березня

Триває 25-та доба протистояння українського народу російському вторгненню. Окупанти втратили наступальний потенціал, їхнє просування зупинене майже на всіх напрямках. Противник зазнає втрат, має проблеми з логістикою та комплектуванням підрозділів і частин особовим складом.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

Для поповнення втрат особового складу окупаційної армії військкомати Кубані, Приморського краю, Ярославської області та регіонів Уральського федерального округу проводять заходи прихованої мобілізації. Проте населення цих регіонів не бажає брати участь у війні. Мають місце масові випадки ухилення від служби.

Одночасно російські пропагандисти почали готувати населення РФ до тривалої війни. Офіційні канали комунікації поширюють пропаганду про нібито успіхи у “спеціальній воєнній операції”, проводять публічні заходи на підтримку війни в Україні.

Під час візиту керівника лівійської армії Халіфа Хафтара до Москви, було досягнуто домовленостей про направлення лівійських “добровольців” до України для участі у бойових діях на боці РФ. Перекидання військових найманців, імовірно, буде здійснюватись за рахунок приватної військової компанії “Ліга” (колишня “Вагнер”), літаками ВПС РФ.

На окупованих територіях Луганської та Донецької областей триває мобілізація. Студентів технікумів та інститутів від 18 років викликають для "реєстрації". Переважна більшість особового складу 1-го АК - це мобілізоване населення окупованих територій. Морально-психологічний стан його вкрай низький, більшість мобілізованих не мають досвіду та бажання брати участь у бойових діях. Екіпірування призваних окупантами є застарілим. У підрозділах, основу яких складають призвані по мобілізації, поширюються панічні настрої через великий некомплект живої сили, озброєння та техніки.

Окупанти розпочали заміну військових підрозділів на підрозділи Росгвардії та поліції у Херсоні.

Під час чергової спроби наступу на Київ окупанти втратили зведений загін 6-го танкового полку. Завдяки активним діям підрозділів ЗСУ на окремих напрямках у Броварському районі підрозділи противника залишаються відрізаними від постачання пального та продовольства.

Раніше "Апостроф" писав, що під Бучею біля Києва спецназ і розвідка знищили колонну з продуктами для окупантів.