RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Путін розглядає "корейський" сценарій: український генерал дав прогноз дій РФ

Через провал плану Путіна "взяти Київ за три дні" президент РФ розробляє новий сценарій захоплення хоча б частини України – хоче створити у нашій державі "Північну та Південну Корею".

Таку думку висловив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бригадний генерал Кирило Буданов, інформує прес-служба відомства.

"Після невдач під Києвом і неможливості повалити центральну владу України, Путін уже змінює головні оперативні напрямки — це південь і схід. Є підстави вважати, що він розглядає "корейський" сценарій для України. Тобто, спробує нав’язати лінію розподілу між неокупованими та окупованими регіонами нашої країни. Фактично це спроба створити в Україні Північну та Південну Кореї. Адже проковтнути всю державу він точно не в силі", — сказав він.

На думку генерала, однією із головних цілей російського фашистського режиму, як і раніше, залишається створення сухопутного коридору в Крим. Він зазначає, що на заваді реалізації цього плану є головна проблема – наш незламний Маріуполь, який скував значні сили ворога.

"Окупанти спробують сколотити окуповані території в єдине квазідержавне утворення, яке протиставлятимуть незалежній Україні. Ми вже бачимо намагання створити "паралельні" органи влади на окупованих територіях і примусити людей відмовитися від гривні. Можливо, вони захочуть про це поторгуватися і на міжнародному рівні", – припустив Буданов.

Він також додав, що героїчний опір і мітинги наших громадян на окупованих територіях, контр-атаки ЗСУ і поступове звільнення територій суттєво ускладнює реалізацію планів ворога.

"Окрім того, скоро починається сезон тотального українського партизанського сафарі. Тоді для росіян залишиться один актуальний сценарій — як вижити", — резюмував генерал.

Раніше ми писали, для чого Путін хоче захопити Київ.