RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не час для пошуку документів: українцям дозволили не подавати декларації під час війни

Щорічні декларації, які у мирний час українці зобов'язані були подати до відповідних органів до 1 квітня, під час війни дозволили не подавати вчасно. Однак їх необхідно буде подати протягом 3 місяців після завершення війни.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"НАЗК нагадує: подавати декларації, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані та повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті під час війни не потрібно. Кампанія декларування 2022 року відкладається до перемоги над рашистськими окупантами. Тобто, щорічну декларацію за 2021 рік можете подати протягом трьох місяців після закінчення війни", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється про усунення термінів надання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані чиновника та відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті – їх також необхідно буде подати протягом трьох місяців після офіційного закінчення бойових дій.

Варто зазначити, що у разі відсутності фізичної можливості публічного службовця через наслідки війни подати документи вчасно, він звільняється від кримінальної та адміністративної відповідальності через неподання або несвоєчасне подання. Такі декларанти повинні подати документи протягом одного місяця з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання.

Раніше ми писали, як українцям в умовах війни продовжити та відновити документи.