RU  UA

Окупанти зазнають великих втрат: Аваков розповів про ситуацію у блокадному Маріуполі

Українські військові, які борються за Маріуполь, протистоять противнику, який у рази перевершує наші сили. Незважаючи на це, наше угруповання завдає величезних втрат агресору.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України у 2014-2021 роках Арсен Аваков у спецефірі на Апостроф TV.

"Героічна оборона Маріуполя підрозділом морської піхоти і батальйоном Національної гвардії "Азов" може продовжуватися нескінченно довго і завдавати нескінченно великих втрат для окупанта. Вже зараз наше невелике угруповання, яке тримає Маріуполь, перебуваючи в повному оточенні, утримує проти себе сили, що перевершують чи не вдесятеро”, - зазначив колишній глава МВС.

У той же час, Аваков закликав людей пам'ятати, що те, що відбувається в Маріуполі, - не комп'ютерна гра. Місто героїчно захищають конкретні люди, за яких треба боротися до останнього.

"Давайте не бути такими горе-стратегами, які малюватимуть у комп'ютерній грі кордон між містом, яке захищають героїчно, та гіпотетичною ворожою армією. Це не комп'ютерна гра. Це конкретні люди. Ми з ними щодня розмовляємо. Це люди, які дуже мотивовані і налаштовані боротися за Україну, і вони повинні знати, що Україна боротиметься за них. І тому поки останній солдат там не складе зброю і буде битися, доти й Україна повинна шукати варіанти і битися за цього солдата. Я впевнений, що це дуже добре розуміють і президент Зеленський, і головнокомандувач" , - наголосив Аваков.