RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Оточення Медведчука впіймали на антиукраїнській діяльності: які документи знайшло ДБР

ДБР викрило помічника-консультанта та особистого юриста Віктора Медведчука із забороненої прокремлівської партії "ОПЗЖ" , які передавали російським кураторам інформацію про суспільно-політичне життя України й сприяли розповсюдженню фейків країни-агресора РФ.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Вищезазначені особи знаходяться під досудовим розслідуванням за фактом причетності до колабораційної діяльності, у якій їм допомагали співробітники українських правоохоронних органів та силових відомств.

ДБР отримало дані про антиукраїнську діяльність помічника-консультанта на громадських засадах Віктора Медведчука, який до того ж є одним з топ-менеджерів санкційного телеканалу "112 Україна" та співзасновником молодіжного крила політичної партії "ОПЗЖ". За інформацією слідства, цей чоловік координує розповсюдження російських фейків з представниками країни-терориста РФ через підконтрольні ЗМІ, а також передає російським кураторам інформацію щодо суспільно-політичного життя України.

"Крім того, отримано інформацію, що спільно з ним цю протиправну діяльність здійснює один із керівників секретаріату фракції "Опозиційна платформа - За життя", особистий юрист та довірена особа народного депутата України дев’ятого скликання Віктора Медведчука", - додали в пресслужбі ДБР.

Слідчі провели обшуки в офісних приміщеннях та домівках даних осіб та вилучили:

  • документацію, яка підтверджує виплати для проведення масових акцій в різних регіонах України, а також план та результати їх проведення;
  • чорнові записи та аналіз суспільно-політичної ситуації в Україні за період проведення війни;
  • протоколи дільничних виборчих комісій;
  • моніторинг заяв українських політичних діячів та їх аналіз;
  • комп’ютери, телефони та інші носії інформації з підтвердженням протиправної діяльності тощо.

У зв'язку з цим тривають слідчі дії для встановлення місцеперебування фігурантів та їхніх спільників, банківських рахунків, рухомого та нерухомого майна для накладання арешту на користь державного бюджету.

У ДБР наголошують, що усі винні понесуть справедливе покарання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Маріуполі деякі депутати від "ОПЗЖ" виступали інформаторами окупантів та коригували обстріли критичної громадянської інфраструктури.