RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Зеленський домовився з Джонсоном про новий пакет допомоги Україні

Сьогодні, 9 квітня, відбулась зустріч Володимира Зеленського та Бориса Джонсона в Києві, під час якої лідери країн обговорили новий пакет фінансової та військової допомоги для України зі сторони Великої Британії, що включає протикорабельну зброю та бронетехніку.

Про результати переговорів повідомив прем'єр-міністр Британії у своєму твіттері.

Велика Британія надасть Україні 120 броньованих машин та нових протикорабельних систем.

"Ми представили новий пакет фінансової та військової допомоги, який є свідченням нашої прихильності до боротьби країни проти варварської кампанії Росії", - написав він.

Також Джонсон гарантував виділення ще 550 млн доларів фінансування через Світовий банк Україні, проте ця ініціатива ще має пройти схвалення парламенту. Окрім цього, Британія надала 394 млн фунтів стерлінгів для забезпечення безперебійного функціонування гуманітарних послуг для українців.

Разом з цим, Великобританія відповідного до запиту українського уряду лібералізувала тарифи на більшість імпорту з України та надала митні сервітути, щоб забезпечити економічну стабільність нашої держави.

"Україна всупереч очікуванням усіх відкинула російські війська від Києва, здійснивши найбільший збройний подвиг 21 століття… Британія непохитно підтримує вас у цій боротьбі, і ми з вами надовго", - ствердив Джонсон.

Фото: Твіттер

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Великобританія поставить Україні додаткову фінансову допомогу для військових витрат, а також високоточну військову техніку, включаючи ПЗРК та протитанкові ракети.