RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Столтенберг заявив про швидке "перезавантаження" НАТО через війну в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс планує постійну військову присутність на своєму східному кордоні для захисту від можливої російської агресії. Через загрозу війни в Україні, НАТО збільшили свою військову присутність на своєму східному кордоні ще до початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це пишуть Reuters і BBC.

"Те, що ми бачимо зараз, це нова реальність, нова норма для європейської безпеки. Тому зараз ми попросили наше військове командування надати варіанти того, що ми називаємо перезавантаженням, довгостроковою адаптацією НАТО", — повідомив він.

Рішення щодо перезавантаження хочуть ухвалити на саміті у Мадриді, який відбудеться у червні цьогоріч.

За словами Столтенберга, Альянс наразі у розпалі дуже фундаментальної трансформації. Мова йде про адаптацію до дій президента РФ Володимира Путіна.

Він висловив занепокоєння, що Росія все тісніше співпрацює із Китаєм, хоча у стратегії Альянсу 2010 року про Китай не згадували. Генсек НАТО наголосив, що під час оновлення Альянсу треба врахувати зростання загрози від Китаю.

Нагадаємо, НАТО готове підтримати Україну в її обороні проти нового етапу наступу країни-агресора Росії. Українським Збройним Силам поставлятимуть зброю, якою наші захисники успішно користуються.