RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна зможе диктувати умови: у Зеленського сказали, коли він зустрінеться із Путіним

Президент України Володимир Зеленський та президент країни-агресора Росії Володимир Путін будуть вести переговори після перемоги України у вирішальних битвах, зокрема й на Донбасі.

Про це заявив радник глави ОП Михайло Подоляк в ефірі "Єдині новини".

"Просто говорити, що через тиждень чи два ми зустрінемося на рівні президентів... Ні. Це буде відбуватись наступним чином. Україна вже готова до великих битв,Україна має перемогти в цих битвах, в тому числі на Донбасі, після цього Україна отримає більш суттєву переговорну позицію, з якої може диктувати певні умови. Після цього президенти будуть зустрічатись. Цеможе зайняти два тижні, може зайняти три", - повідомив він.

За його словами, Росія поки що не до кінця розуміє, що їй доведеться говорити з Україною "на рівних, як мінімум, а максимум, треба чути Україну". Для невідворотних переговорів між главами держав знадобиться тиждень чи два, під час великої битви за Донбас.

"Я думаю, що вони це зрозуміють наступний тиждень-два, поки буде ця велика битва на Донбасі. Росія хоче там отримати якусь ситуативну перемогу. Вона її не отримає, безумовно, але вона хоче завдати нам якоїсь поразки. І після цього ми зможемо перейти дійсно до конкретних покрокових переговорів, з яких ми вийдемо з конкретною формулою безпеки для України", - сказав Подоляк.

Україна платить високу ціну, щоденно втрачаючи громадян та інфраструктури, за свою перемогу та перемогу світової демократії.

"Але я хочу, щоб усі зрозуміли: Росія має позбутися своїх імперських ілюзій, і Україна – це єдина держава в світі, яка це зробить. Іскільки нам треба часу на це, вже немає різниці. Ми будемо робити все, щоб отримати певні, дуже потужні гарантії безпеки для України, щоб назавжди закрити свої кордони від імперських амбіцій таких країн як РФ. І президент піде на переговори тоді, коли в нас будуть абсолютно чіткі позиції для цього", - запевнив радник глави ОП.

За словами Подоляка, наша держава довела, що зараз вона єдина, хто "точно готова заплатити будь-яку ціну, щоб світ повернувся до ідеалів свободи". Україна воює проти злочинного імперського режиму сучасного диктатора Путіна.

"І точно вже Україна не програє. У нас немає іншого шляху. Все, що відбулося – Буча, Київська область, Краматорськ, все це довело до того, щоми маємо поставити крапку на людожерських режимах, яким є сьогодні РФ", - резюмував Подоляк.

Раніше "Апостроф" писав про те, що Подоляк розповів формулу безпеки для України. У країн-учасниць договору буде лише три дні на роздуми, яку сторону зайняти в боротьбі з агресором.