RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вибух у Миколаєві та обстріли Харкова: онлайн подій війни 11 квітня

Йде 47-й день повномасштабної війни українського народу проти російських окупантів. Російські війська зазнають великих втрат, продовжуючи вбивати мирних українців. Згідно з даними ООН, з 24 лютого в Україні загинуло майже 1800 мирних мешканців.

Пізно ввечері 10 квітня у Миколаєві пролунав сильний вибух. А 11 квітня враг завдає безліч ударів по Харкову.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка боїв 10 квітня

_____________________________________________________

23:36. і ми обов'язково переможемо цих недолюдей – все буде Україна

23:34. росіянам треба повернутися років на 100 000 назад. За розвитком вони зупинилися десь там.

23:29. ось таку берлогу помітили на Миколаївщині. Тут жили рашисти

23:19. що робити при ураженні хімічною зброєю - інструкція

23:09. близько 9 години вечора російські окупаційні війська використали проти українських військових та цивільних осіб в місті Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження, яку було скинуто з ворожого БПЛА. У постражалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром. Наслідки використання невідомої речовини уточнюються.

22:10. чергові вибухи у Харкові. Окупанти обстрілюють місто увесь день

21:37. Словаччина розглядає можливість передати Україні винищувачі МіГ-29. Про це повідомив словацький прем'єр Едуард Гегер.

21:22. ЗСУ продовжують нищити ворога. Під Ізюмом наші десантники з Житомирщини знищили 5 танків окупантів

21:01. тим часом, CNN пише, що на росію прийшов чорний лебідь у вигляді дефолту

20:36. трішки гумору - чорна снігова людина на пляжі Одеси. Єті по-одеськи

19:08. оперативна інформація від Генштабу

18:55. росіяни депортували вже 600 тисяч українців. Про це заявила обмудсмен Людмила Денісова. І майже кожний п'ятий - це 117 тисяч – це діти. Крім того, усі незаконно депортовані українців проходять через фільтраційні табори. Тим часом, на росії вже офіційно пропонують всиновити українських дітей.

18:27. мер Харкова каже, що жителі міста не хочуть евакуюватися, а будуть боронити Харків, якщо ворог знову наступатиме на місто.

17:46. у кацапстані все настільки погано з поповненням гарматного м'яса, що там починають агітувати повернутись на війну в Україну поранених солдатів. Проте більшість із поранених не бажають повертатися до зони бойових дій.

17:30. Єврокомісія заборонила 21 російській авіакомпанії працювати на території Євросоюзу. Так Європа відреагувала на те, що росія забрала собі взяті у лізинг літаки. У санкційному списку всі провідні компанії.

17:22. внаслідок обстрілу Харкова сьогодні вдень - багато загиблих. Точна кількість наразі невідома

15:21 сьогодні внаслідок обстрілу Харкова російськими військовими загинула 13-річна дитина. Ще дві дитини отримали поранення.

15:06 Полк "Азов" продовжує нищити окупантів на вулицях Маріуполя.

14:57 Лавров заявив, що російська "військова спецоперація" в Україні покликана покінчити з курсом США на домінування у світі.

14:50 Прикордонники фіксують зростання кількості українців, які повертаються додому із-за кордону. Зокрема, зараз повертаються близько 25-30 тисяч людей на добу.

14:37 Зеленський, звертаючись до парламенту Південної Кореї, попросив про постачання зброї:

"Ми потребуємо систем протиповітряної оборони, потребуємо літаків, танків, іншої бронетехніки, артилерійських систем і боєприпасів. І у вас є те, що може бути незамінним для нас".

14:32 Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, який нещодавно відвідав Україну, закликав надати нам зброю швидко. Він сказав дипломатам ЄС, що рішення необхідно приймати за кілька днів, а не тижнів.

14:00 Російські окупанти використовують неповнолітніх українських дітей для розвідки наших військових позицій. СБУ звертається до всіх батьків із проханням бути пильними щодо переписок та контактів своїх синів і дочок.

13:40 Зеленський: "Маріуполь зруйнований. Там десятки тисяч загиблих, але навіть попри це росіяни не зупиняють наступальну операцію. Вони хочуть зробити так, щоб Маріуполь був показово знищеним містом".

13:24 Колишньому меру Рубіжного повідомили про підозру в колабораціонізмі.

13:22 Чехія виступає за найжорсткіші санкції, які можна застосувати до Росії.

12:56 Для військовополонених росіян в Україні створюють спеціальний табір, оскільки їх стало дуже багато. Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова:

"У нас є низка покинутих колоній. Наразі вирішуємо питання, щоб одну з них розконсервувати та передати Міністерству оборони".

Точна кількість полонених Денисова не називає, мотивуючи це тим, що так буде краще для переговорів з Росією щодо обміну.

12:32 Названо справжню причину смерті литовського режисера Мантаса Кведаравічюса у Маріуполі.

"Він був узятий у полон росіянами і пізніше поранений у голову та груди. Його тіло окупанти викинули на вулицю", - повідомила сьогодні омбудсмен Людмила Денісова.

12:15 У Херсоні окупанти руками місцевих колаборантів знищили меморіал "Слава Україні!" на вулиці Перекопській: потрощили панелі із фотографіями Небесної сотні та загиблих у російсько-українській війні.

11:55 До України прибув загін технічних та наукових жандармів із Франції – вони займатимуться розслідуванням воєнних злочинів російських окупантів у Київській області.

11:51 Депутат Московської міської думи Сергій Митрохін раптом вирішив казати правду.

11:15 На Київщині відновлено міст, який сполучав столицю України з Ірпенем, Бучею, Гостомелем та іншими населеними пунктами.

10:39 Російська армія нарощує присутність військової техніки поблизу Харківської та Донецької областей, зокрема у місті Валуйки та селищі Солоті Бєлгородській області.

На супутникових знімках журналісти помітили масове скупчення військової техніки, зокрема танків та бронетранспортерів і розгортання наметового містечка. Раніше Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що Росія перекидає свої підрозділи до Бєлгорода та обласного міста Валуйки з метою подальшого наступу на Харків та Донбас, цю інформацію підтверджували і в Міністерстві оборони США.

10:17 Один із найбільших банків Франції Societe Generale заявив про вихід із Росії.

09:50 Від початку загарбницького вторгнення, в Україні загинуло уже 183 дитини. Ще 342 – постраждало.

09:32 У Каховському районі партизани палять російські прапори, які розвісили окупанти.

09:30 Через провал "спецоперації" в Україні Путін провів чистку у 5-й службі ФСБ — її співробітники займались розвідкою та аналітикою щодо України. Зокрема екскерівника підрозділу Сергія Бесєду перевели до СІЗО, його телефон відключений вже два тижні.

За словами журналіста-розслідувача Христо Грозєва, зі 150 офіцерів 5-ї служби частина потрапила під чистку, ще частина не затримана, але вже не працює у ФСБ.

09:11 Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив нові дані по втратах окупантів за час вторгнення.

08:45 Прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер спростував інформацію про те, що надану Україні систему протиповітряної оборони С-300 знищено.

У неділю Міноборони РФ повідомило, що у населеному пункті Старобогданівка Миколаївської області та на військовому аеродромі Чугуїв у Харківській області нібито знищено пускові установки українських зенітних ракетних комплексів С-300. Російські ЗМІ написали, що однією зі знищених установок була та, що передала Словаччина.

08:30 Російські військові вночі обстріляли одну з залізничних станцій на сході. Пошкодили п'ять локомотивів, колії та контактну мережу. Люди — не травмувалися.

08:20 Під час окупації Чернігівської області російські окупанти займалися масовим мародерством та пограбуванням місцевого населення. Ті своєю чергою "заправили" ворожу техніку іржавою водою замість солярки.

Місцевий аграрій розповів, що перед заходом окупантів до населеного пункту з території підприємства вивезли все пальне, а замість нього залишили воду з іржею та брудом. У результаті "тямущі" окупанти викачали воду замість дизельного палива.

08:07 Окупанти не припиняють спроб прорватися у районі Мар'їнки.

07:48 Відео з села Бузова, що поблизу Бучі. Тут виявили братську могилу з цивільними.

07:27 Адміністрація Байдена готова надавати зброю, яка дозволить Україні завдати удару по російських військових аеродромах, що підвищить шанси ЗСУ витримати новий наступ, повідомило кореспонденту CNBS джерело в Пентагоні.

07:09 Австралія надасть Україні додаткову військову допомогу на $20 мільйонів, зокрема - протитанкову зброю та заряди до неї.

06:59 Воєнна обстановка в Україні на 47-й день відкритого вторгнення РФ не свідчить про жодну стабілізацію. Ворог продовжує накопичувати сили, а його кінцевою метою є вся країна. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

06:42 Священники УПЦ МП збирають підписи під зверненням до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила, який підтримав війну Росії проти України. Звернення вже підписали 190 священників.

06:34 З початку повномасштабного військового вторгнення загинули 1793 мирних жителя. Про це повідомляється у звіті на сайті ООН. Серед загиблих також 142 дитини. Також 2439 людей, зокрема 229 дітей, отримали поранення.

В ООН також зазначили, що реальна кількість загиблих може виявитися значно більшою, оскільки інформація з місць ведення боїв може надходити із затримкою.

06:34 Потужний вибух пролунав пізно ввечері у Миколаєві. Як повідомляє голова військової адміністрації Віталій Кім, постраждала як мінімум одна людина, яку поранили уламки розбитого скла.

"Уточнюємо, спрацювало ППО чи долетіло все-таки..." - зазначив Кім.