RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Баканов розповів, куди ФСБ хотіла вивезти Медведчука

ФСБ планувала вивезти за межі України нардепа-втікача Віктора Медведчука. Спочатку це мало бути підконтрольне РФ Придністров'я, а потім - Москва.

Про це голова СБУ Іван Баканов розповів у ефірі українського телемарафону.

За його словами, це була складна і небезпечна для багатьох її учасників операція, що тривала близько місяця у військових умовах.

"Президент дав доручення, і ми активізували всі можливості, щоб це доручення виконати та знайти Медведчука. Було проведено багато аналітичної та оперативної роботи, яка успішно завершилася", - заявив Баканов.

Глава СБУ додав, що українській спецслужбі протистояв не тільки особисто Медведчук, а й потужніший ворог – Федеральна служба безпеки, яка прагнула вивезти кума Путіна за кордон.

"Російські спецслужби організували свою операцію з переправки Медведчука в Придністров'я, а потім – до Москви. До її реалізації залучили навіть представників злочинного світу та корумпованих правоохоронців", - розповів голова спецслужби.

Він додав, що ФСБ задіяла всі можливості, щоб замаскувати свої плани, вкидала дезінформацію.

Медведчука під виглядом військового ЗСУ нібито у супроводі колег хотіли довезти до українського кордону. Там – човном переправити до т.зв. "Придністровської Молдавської Республіки", де на нього вже чекала евакуаційна група спецпризначенців ФСБ. Однак нардеп був затриманий на виїзді з Київської області.

Нагадаємо, у Кремлі без захвату сприйняли ідею обміняти Медведчука на полонених українців і заявили, що нардеп не є громадянином РФ.