RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Удар по крейсеру "Москва": що відбувається в Чорному морі

Внаслідок обстрілу ракетного крейсера "Москва" на флагмані Чорноморського флоту може почати детонувати боєкомплект – старі ракети П1000 та новіші С300.

Про це повідомляє колишній представник президента у Криму Борис Бабін.

Він розповів, що в районі острова Зміїний, де знаходиться крейсер, штормить, тож росіяни не можуть почати рятувальну операцію, хоча зігнали туди багато техніки.

"Виводити у хоча б теоретичну зону ураження ракетний крейсер із півтисячою екіпажу, щоб тупо кинути з нього залп, навіть не ракет, а артилерії по суходолу - це реально клініка", - зауважив Бабін.

Політик припустив, що навіть якщо "Москву" дотягнуть до окупованого Криму, він, ймовірно, буде тепер суто туристичним об'єктом.

Радник керівника Офісу президента Олексій Арестович підтвердив, що російський ракетний крейсер "Москва" з 30-ї дивізії надводних кораблів ЧФ РФ, який брав участь у захопленні українського острова Зміїний, вочевидь, був вражений "Нептуном".

За його словами, на борту палаючого крейсера зараз перебувають 510 моряків. Але через шторм рятувальники не можуть дістатися до судна, що зазнає лиха.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак зауважив, що крейсер "Москва" теж пішов за російським кораблем.

Нагадаємо, "Апостроф" розповідав, що відомо про ракету "Нептун": офіційна дальність польоту – 280 км, маса бойової частини – 150 кг.