RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Зеленський запропонував Росії обміняти Медведчука

У вівторок, 12 квітня, в Україні було затримано кума Володимира Путіна, народного депутата Віктора Медведчука. Президент України Володимир Зеленський запропонував обміняти його на полонених українців.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

"Дуже символічно, що саме в День космонавтики було затримано Медведчука. Він переховувався 48 днів. І ось нарешті вирішив спробувати втекти за межі нашої держави. Що ж, для цього "космонавта" – у поганому розумінні слова – не спрацювало знамените "Поїхали!", - наголосив глава України.

Зеленський підкреслив особливий цинізм Медведчука, який виявив, що він був одягнений у військовий камуфляж.

"Ось такий "воїн". Ось такий патріот. Що ж, якщо Медведчук сам обрав собі військову форму, він підпадає під правила військового часу. Пропоную в Російській Федерації обміняти цього вашого хлопця на наших хлопців у російському полоні. Тому важливо, щоб наші правоохоронці органи та військові теж розглянули таку можливість", - сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", радник голови Офісу президента України Олексій Арестович розповів, що СБУ затримала Медведчука не у Києві. Він був заарештований "делікатно". За словами Арестовича, Медведчук є "дуже цінним ресурсом", може розповісти про те, хто займався просуванням проросійських настроїв в Україні.