RU  UA

Чи відбудеться візит Байдена в Україну: дипломат дав чітке пояснення

У Вашингтоні розглядають візит високопоставленого представника влади до України. Утім, це навряд чи буде буде президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден.

Про це заявив міністр закордонних справ України в 2003-2005 та у 2010-2012 роках Костянтин Грищенко в спецефірі на Апостроф TV.

"З того, що сказав президент, він не висловив готовність особисто прибути. Візит президента США – це завжди величезна подія. Я собі не уявляю його в нашому потязі. Це зовсім інший масштаб, ніж будь-який візит європейського лідера в будь-яку іншу країну. Прилетіти на своєму літаку в Бориспіль – мабуть, це просто нереально, коли йде війна. Але я думаю, що зараз у Вашингтоні серйозно розглядають можливість візиту високопоставленого представника", – пояснив Грищенко.

За словами дипломата, Україна може очікувати на візит когось з членів уряду.

"Це може бути будь-хто з членів уряду. Особливо ті, хто опікується зовнішньою політикою чи безпековою політикою. Це вже дещо інший рівень, але він також надзвичайно важливий, оскільки саме ці люди займаються тим, щоб вирішувати принципові питання: про надання тих чи інших систем озброєння, про логістику, про надання максимально масштабнуої фінансової допомоги. США мають визначальний голос в таких структурах як Міжнародний валютний фонд і в багатьох інших речах. Тому я думаю, що така можливість існує і обов'язково буде розглядатися найближчим часом", - резюмував Грищенко.