RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Італійський прем'єр: Путін хоче продовжувати війну і відмовляється від переговорів із Зеленським

Російський президент Володимир Путін налаштований продовжувати війну в Україні і відмовляється від переговорів із українським президентом.

Про це повідомив італійський прем'єр Маріо Драгі, коментуючи телефонні переговори з російським президентом, пише Corriere della Sera.

Маріо Драгі зазначив, що поставив до відома Володимира Путіна, що телефонує, щоб поговорити про мир. На запитання, коли планує провести зустріч із президентом України, адже тільки удвох здатні розв’язати вузли, відповів, що "Не назріли часи". Така ж відповідь пролунала і на прохання ухвалити рішення про припинення вогню.

Італійський прем'єр наголосив, що складається враження того, що жодні слова і телефонні дзвінки не здатні зупинити війну, адже розмови відбуваються, а звірства росіян в Україні продовжуються.

"Після цього він мені все пояснив про оплату газу в рублях, що на той момент ще не було введено. Ми попрощалися... Потім прийшов жах Бучі. Починаю думати, що мають рацію ті, хто каже: тобі з ними говорити марно, ти просто втрачаєш час. Я завжди захищав Макрона і продовжую стверджувати, що як нинішній президент ЄС він має рацію, намагаючись спробувати всі можливі шляхи діалогу. Але у мене складається враження, що жах війни з її бійнями, з тим, що вони зробили з дітьми та жінками, абсолютно не залежить від слів і телефонних дзвінків, які вони роблять", - наголосив Маріо Драгі.

Раніше "Апостроф" писав, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не відмовиться від територій на сході, навіть щоб покласти край війні з Росією, а українські військові готові битися з російськими окупантами на Донбасі під час битви, яка може вплинути на перебіг усієї війни.