RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Британія підтримала право України завдавати ударів по території Росії

Заступник держсекретаря парламенту Великої Британії зі збройних сил Джеймс Геппі заявив, що його країна підтримує право України атакувати російську територію та використати для цього надану Заходом зброю.

Про це повідомляється Twitter.

За словами міністра оборони, Москва розпочала війну, і для України цілком законно націлюватись на "військові об'єкти в Росії", щоб порушити логістику.

Як повідомляє The Guardian, Геппі пояснив, що війну розпочала Росія і захищаючись, Україна може завдавати ударів углиб супротивника.

"Справа в тому, що Україна була суверенною країною, яка мирно жила в межах своїх кордонів, а потім інша країна вирішила порушити ці кордони і ввести 130 тисяч військових у їхню країну. Це започаткувало війну між Україною та Росією, а у війні Україна повинна завдати удар углиб супротивника, щоб атакувати його логістичні лінії, запаси палива, склади боєприпасів, і це є частиною війни", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", 26 квітня представники понад 40 країн зберуться на військовій базі США "Рамштайн" у Німеччині для обговорення надання військової підтримки Україні у війні з російськими окупантами.