RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Закон про ленд-ліз для України розглянуть вже сьогодні: о котрій обговорюватимуть питання

Закон про ленд-ліз для України буде розглянутий у середу, 27 квітня Палатою представників США – завдяки законодавчій ініціативі постачання зброї для боротьби України з російським вторгненням буде прискорено.

Про це повідомляється на сайті Палати представників.

Зазначається, що на сьогодні о 21:00 за київським часом заплановано розгляд акту S. 3522 – закону про ленд-ліз на захист демократії в Україні.

Слід зазначити, що законопроект про відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Джо Байдену більш ефективно відправляти зброю та інші постачання в Україну, був одноголосно ухвалити Сенатом США на початку квітня.

Сенатори вдалися до екстраординарної тактики, відомої як ленд-ліз, оскільки українські військові довели, що можуть відбиватися від російських військ, які обстрілюють українські міста з кінця лютого. Програма ленд-лізу, створена під час Другої світової війни, вважалася переломною під час війни, оскільки дозволила США швидко поповнити запаси союзників без трудомістких процедурних перешкод.

Раніше ми писали, чим ленд-ліз 2022 року відрізнятиметься від практики, яку застосовували під час Другої світової війни і які сюрпризи чекають на окупантів.