RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Байден запросив у Конгресу колосальну суму допомоги Україні

Президент США Джо Байден запросив у Конгресу колосальну суму грошей для допомоги Україні - йдеться про 33 мільярди доларів.

Про це повідомив Reuters.

За попередніми даними, ці 33 мільярди включають 20 мільярдів на військову допомогу і допомогу в забезпеченні безпеки. З них 5 мільярдів виділяються у вигляді додаткових повноважень на виділення коштів, 6 мільярдів – на ініціативу сприяння безпеці України та 4 мільярди – на програму іноземного військового фінансування Держдепартаменту США.

Байден також заявив, що "ціна нездатності протистояти насильницькій агресії в Європі завжди була вищою, ніж ціна опору таким атакам". Він зазначив, що попросить Конгрес якнайшвидше схвалити виділення додаткових коштів на допомогу Україні, визнає, що це "недешево".

"Ми не атакуємо Росію, ми допомагаємо захищатись Україні проти агресії з боку Росії", - заявив Байден, додавши, що Вашингтон готовий до будь-яких дій з боку Москви.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що комітет Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки погодив і виніс на розгляд нижньої палати Конгресу законопроект про ленд-ліз для України.