RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

"Я уявляю свою родину в одному з цих будинків": генсек ООН прибув до звільненої Бородянки, фото

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутерріш відвідав Бородянку на Київщині, яку близько місяця окупували російські війська.

Про це повідомляє пресслужба Офісу ООН з координації гуманітарних питань в Україні у месенджері Twitter.

У населеному пункті, яке найбільше під Києвом постраждало від російської навали, генсек заявив, що у ХХІ столітті війна - неприйнятна.

"Я уявляю свою сім'ю в одному з цих будинків, тепер зруйнованих та чорних. Я бачу, як мої онучки в паніці тікають. У ХХІ столітті війна не може бути прийнятною", - йдеться у дописі.

Раніше він повідомляв, що ООН продовжить роботу з розширення гуманітарної допомоги та забезпечення евакуації мирних жителів із зон конфлікту. Також він заявив, що чим швидше ця війна закінчиться - тим краще для всіх.



Генсек ООН після візиту 26 квітня в РФ прибув в Україну. Він мав на меті провести низку зустрічей з українськими високопосадовцями.

Раніше ми писали, що 26 квітня відбулася зустріч президента Росії із генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй. Генсек ООН заявив, що дії РФ щодо України розцінюють в Організації як вторгнення.