RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Окупанти видихлися, але ще лізуть на Донбасі: зведення Генштабу ЗСУ на вечір 29 квітня

Триває 65-тадо ба протистояння українського народу російському вторгненню. На вечір п’ятниці, 29 квітня, ворог веде наступ на сході, намагається оточити сили ООС і отримати сухопутний коридор в окупований Крим.

Про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

На Волинському та Поліському напрямках підрозділи збройних сил Білорусі продовжують виконувати завдання з посилення ділянки українського кордону в Брестській і Гомельській областях.

Зберігається загроза ракетно-бомбових ударів по об’єктах нашої Держави з Білорусі.

На Сіверському напрямку противник утримує свої війська, щоб не допустити переміщення резервів ЗСУ у Східну операційну зону. У прикордонних з Україною районах Брянської та Курської областей ворог розмістив частину підрозділів, виведених для відновлення боєздатності.

На Слобожанському напрямку вороже угруповання зі складу 6-ї загальновійськової армії, берегових військ Балтійського та Північного флотів основні зусилля зосереджує на утриманні займаних позицій у районі на північ та південний схід від Харкова, намагається здійснити розгортання додаткових артилерійських підрозділів.

На Ізюмському напрямку противник діє силами підрозділів зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу, 35-ї загальновійськової армії, 68 армійського корпусу Східного військового округу та повітряно-десантних військ. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки та завданні вогневого ураження підрозділам Збройних Сил України.

Для перекидання військ на Ізюмському напрямку окупанти наводять додаткові понтонно-мостові переправи через річку Сіверський Донець.

На Донецькому та Таврійському напрямках противник намагаються вести наступ на Лиманському, Сєверодонецькому та Попаснянському напрямках. Противник продовжує спроби встановити повний контроль над Рубіжним і Попасною і готується до просування на Сєверодонецьк. Противник продовжує артилерійські обстріли наших військ.

На Курахівському напрямку окупантів посилено артилерійськими підрозділами зі складу 1-го армійського корпусу.

На Маріупольському напрямку ворог продовжував завдавати авіаційних ударів по Маріуполю. Основні зусилля зосереджував на блокуванні підрозділів наших військ в районі заводу “Азовсталь”, а також здійснював перекидання частини підрозділів з Маріупольського на Курахівський напрямок.

На Південнобузькому та Бессарабському напрямках противник намагається вести бойові дії з метою покращення свого тактичного положення. Продовжує здійснювати перегрупування, нарощує систему вогневого ураження, вдосконалює інженерне обладнання позицій.

В рамках нарощення системи матеріально-технічного забезпечення військ окупанти розгорнули збірні пункти пошкоджених машин та пункти ремонту і відновлення техніки.

У Придністровському регіоні республіки Молдова Російська Федерація продовжує розповсюджувати інформацію через прокремлівські засоби масової інформації щодо "загрози" населенню регіону з боку України. Зокрема поширюються повідомлення про черговий випадок застосування українських БПЛА над складами боєприпасів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські військові вибили ворога за селищ Момотове і Руська Лозова під Харковом.