RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Законна ціль? Кремль погрожує Заходу знищенням наданої Україні зброї

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров пригрозив знищувати будь-яке озброєння, яке США та країни Заходу відправляють в Україну.

Про це повідомило РІА "Новости".

В інтерв'ю телеканалу Al Arabiya Лавров заявив, що "будь-які поставки зброї на територію України є законною метою для Росії, оскільки зброя призначається режиму, який веде війну проти свого ж населення". Під "режимом" він мав на увазі Україну, а про те, що російські війська звершують на окупованих територіях, Лавров не згадав.

Крім того, Лавров заявив, що так звану "спецоперацію" буде закінчено тоді, коли буде "реалізовано і досягнуто її мети", але точної дати не назвав. Він додав, що санкції з боку Заходу "не змусять Росію кликати на допомогу та вибачатися", а також відкинув факт участі у війні проти України найманців з Близького Сходу та країн Африки.

Водночас, Лавров заявив, що Росія "не планує застосовувати ядерну зброю" та звинуватив Україну в "нездатності вести переговори".

Раніше в Пентагоні США заявили, що російські окупанти всіма силами намагаються зірвати постачання в Україну зброї з країн-союзників.