RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Про війну, замахи та пропаганду Кремля: головні тези нового інтерв'ю Зеленського

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю австралійському телеканалу Nine Network, в якому розповів про замахи на себе та пропаганду Кремля.

Відповідне відео опубліковано на Facebook-сторінці Офісу президента.

Зеленський прокоментував десять замахів на своє життя.

"Ну, це всього 10 людей, які бажали моєї смерті. Це не так страшно, думаю, у президента РФ проблем набагато більше", - сказав він.

За словами президента, виїхати з України на початку війни йому пропонували як іноземні партнери, так і сили усередині України.

" ...оскільки країна могла б втратити інституційність без президента... але я навіть не думав їхати, якщо хтось так робив раніше, і навіть якщо так вважає безпеку, і навіть лідери інших країн - я маю робити так, як сам вважаю за потрібне", - сказав глава держави.

Зеленський також розповів, що не збирався йти в президенти, це вийшло "випадково": рішення було ухвалено в один момент, коли стало зрозуміло, що "державу треба міняти".

Висловився президент і щодо російської пропаганди. За його словами, для суспільства створили "інформаційну кімнату", яку наповнили пропагандистськими штампами, в які самі й повірили.

"І в цій кімнаті вони отримують інформацію, яка має подобатися їм самим – так працює ця машина, і їх суспільство тепер ненавидить нас, тому що їм так каже телевізор", – пояснив Зеленський.

Також він оцінив можливість застосування Росією ядерної зброї проти України.

"Ви не можете очікувати від цих людей, від керівництва РФ, як політичного, так і військового, що вони не будуть використовувати ядерну зброю, або будуть... Я не можу сказати на 100%, що ні, вони не будуть, або будуть", – сказав президент.

Як повідомляв "Апостроф", Володимир Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі в Києві того, щоб подякувати Сполученим Штатам та особисто Пелосі за зусилля із захисту суверенітету України, а також для нагородження спікера орденом княгині Ольги.