RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Український дипломат назвав Шольца ображеною ковбасою

Український посол у Німеччині Андрій Мельник виступив із критикою стосовно німецького канцлера Олафа Шольца через його образу на позицію Офісу Президента України щодо лідера ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Про це повідомляється у німецькому виданні Spiegel.

На його переконання, ображатися - не по-державному. При цьому посол не дуже добирав слів, говорячи про поведінку Шольца.

"Грати в ображену ковбасу – звучить не дуже по-державницьки… Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок", - наводить слова дипломата Spiegel.

Мельник зазначив, що пропозиція президента Володимира Зеленського відвідати Київ досі актуальна. Водночас українська влада чекає від Берліна "значно більшого, аніж символічного візиту". Йдеться про підтримку німецьким урядом надання важкого озброєння.

Раніше в інтерв'ю ЗМІ Шольц заявив, що не має наміру відвідувати Україну після того, як українська влада відмовила у візиті Штайнмайєру.

Нагадаємо, що президент Федеративної Республіки Німеччина Франк-Вальтер Штайнмайєр планував відвідати Київ, проте президент України Володимир Зеленський не захотів з ним зустрічатися через його прихильність до "дружньої" Росії.

.