RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

США виділили Україні ще $150 млн військової допомоги: що вона включає

Міністерство оборони США заявило про надання нового пакету безпекової допомоги Україні у боротьбі із Росією у розмірі до 150 млн доларів, до якої входить у тому числі артилерійські снаряди та протиартилерійські системи.

Читайте також: Ленд-ліз через океан для України: у чому фішка?

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони США.

"Спроможності в цьому пакеті розроблені для того, щоб задовольнити критичні потреби України для сьогоднішньої боротьби, оскільки російські війська продовжують наступ на Східній Україні", - наголошується у повідомленні.

До відповідного безпекового пакету входять: 25 тисяч 155-мм артилерійських снарядів, три протиартилерійські радари AN/TPQ-36, електронне обладнання для придушення перешкод, а також польова техніка та запчастини до неї.

За даними Пентагону, Вашингтон виділив Києву вже близько 4,5 мільярда доларів на безпеку з початку роботи адміністрації американського президента Джо Байдена, у тому числі близько 3,8 мільярда доларів з початку вторгнення російських окупантів 24 лютого на українську територію. За 8 років війни з Росією, з 2014 року, Штати надали безпекової допомоги Україні на суму понад 6,5 мільярдів доларів.

Нагадаємо, речник Пентагону Джон Кірбі повідомляв, що попри масовані ворожі обстріли території України, США продовжуватиме спрямовувати військову допомогу для ЗСУ.