RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Перші леді України та США провели зустріч в Ужгороді: подробиці та відео

Перші леді Сполучених Штатів та України, Джилл Байден та Олена Зеленська, провели зустріч в Ужгороді Закарпатської області. Візит дружини американського президента був присвячений Дню матері, який відзначається 8 травня.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної адміністрації.

Зазначається, що в Ужгороді перші леді відвідали пункт, де поселили українських переселенців.

"Джилл Байден та Олена Зеленська відвідали школу в Ужгороді, де розселили внутрішньо переміщених осіб з областей України, де йдуть бойові дії. Візит Першої леді Байден є демонстрацією підтримки України з боку високопоставлених представників США. Крім відвідин Ужгорода, поїздка передбачає зупинки в словацьких містах Братислава, Кошице та Вишнє Нємєцьке", - повідомили в пресслужбі.

Примітно, що даний візит влада офіційно не анонсувала.

"Із зрозумілих причин - візит в Ужгород не анонсувався і тримався в максимальній таємниці і був закритий для ЗМІ. На зустрічі була тільки пресслужба Білого дому", - додали в ОДА.

Зараз перша леді США вже залишила Україну.

Як повідомляє "Радіо Свобода", раніше дружина президент США відвідала Словаччину та Румунію, де також зустрілася з українськими біженцями та американськими військовослужбовцями. Сам американський лідер Джо Байден заявляв, що хотів би відвідати Україну, однак адміністрація президента США не підтверджує планів візиту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден назвав війну Росії проти України переломним моментом історії, який відбувається раз на 6-8 поколінь.