RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Наступ ворога на Донбасі зупинився, але є нюанс: у НАТО дали прогноз на хід війни в Україні

Попри недосягнення стратегічних цілей Кремлем в Україні, війна триватиме ще довгий час. Такі прогнози озвучили у Північноатлантичному альянсі.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції у Копенгагені, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, хоч українські захисники суттєво поламали плани Росії, вона не відмовилась від своїх стратегічних цілей. У зв'язку з цим союзники НАТО мають бути напоготові в підтримці України протягом тривалого періоду.

"Росія не змогла досягти своїх стратегічних цілей в Україні. Їй довелося покинути Київ і Харків, його околиці, а наступ на Донбасі застопорився. Але ми не вважаємо, у той же час, що Москва відмовилася від своїх стратегічних цілей, тому ми повинні бути готовими до довгої війни, що ця війна триватиме довгий час", - зазначив генсек.

Водночас Столтенберг не озвучив, на скільки саме можуть затягнутися бойові дії за оцінками НАТО.

Генсек наголосив, що важливо занадто не спекулювати з цього питання, адже війни завжди непередбачувані і потрібно бути готовими до цього.

Нагадаємо, що за останніми даними Генштабу України, російських окупантів було зупинено на півдні, та він жене студентів у бій на Донбасі.