RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Києві різко відповіли Парижу на слова про членство в ЄС через 20 років

У МЗС наполягають, що Україна розраховує отримати статус кандидата на членство в Євросоюзі вже цього року та заручитися підтримкою Франції на шляху до вступу до ЄС. Таким чином у відомстві відреагували на заяви французького міністра у європейських справах Клемана Бона.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у коментарі "Європейській правді".

"Війна Росії проти України показала необхідність переосмислення майбутнього Європи. Підходи, якими досі керувалися європейські політики, не змогли убезпечити Європейський континент від нової агресії. Розмови про альтернативи, які можуть замінити повноцінну інтеграцію України до ЄС – це зміна форми, але не змісту. Цей шлях не зробить європейську спільноту сильнішою і процвітаючою", - сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Як повідомлялося раніше, французький міністр у європейських справах Клеман Бон заявив, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати до двадцяти років.

Українська сторона, у свою чергу, сподівається отримати статус кандидата в члени ЄС вже за кілька тижнів.

"Саме тому ми наполягаємо на наданні Україні статусу кандидата в члени в ЄС вже у червні. Нині Україна – єдине місце в Європі, де люди захищають європейські цінності ціною власних життів. Кандидатство стане важливим сигналом для українців, що Європа цінує та поважає їх зусилля", – продовжив Ніколенко.

Він висловив сподівання, що шлях України до ЄС не буде таким довгим, як зазначав Бон, якщо Франція виявить лідерство у цьому процесі.

Раніше ми писали, що в Росії риторика членства України в Європейському Союзі. Там заявляють, що виступають не лише проти вступу України до НАТО, а й до ЄС.