RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не торгуємо громадянами, територіями чи суверенітетом: у Зеленського назвали Заходу червоні лінії

Україна не торгує своїми громадянами, територіями чи суверенітетом. Це чітка червона лінія.

Про це заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

“Українське суспільство заплатило страшну ціну і не дозволить нікому зробити навіть крок у цьому напрямку – жодній владі, жодній країні. Будь-який натяк на це з боку будь-якого партнера отримуватиме принципову реакцію”, – написав він.

Чиновник зазначив, що про заморожування конфлікту не може бути й мови, оскільки це та сама війна, відкладена в часі, лише масштабніша і кривавіша.

"Україна зробила висновки з Мінських домовленостей і тому не піде на Мінськ-3", - наголосив Подоляк.

Також він нагадав про 13 мільйонів українців, які були змушені покинути свої будинки через війну. Біженці не повернуться жити на окуповані території або у сіру зону бойових дій. Отже, в Україні не буде економіки.

“Чи збираються ті, хто закликає до заморожування війни, довічно утримувати наших переселенців? Є серйозні сумніви щодо цього. Мільйони українців також опинилися під окупацією, і ми не дозволимо нікому торгувати їхньою долею, сидячи в затишному кріслі в країні, що не воює”, – написав чиновник.

Він додав, що будь-яка війна завершується за столом переговорів і ця не буде винятком. Але переговори будуть можливі лише тоді, коли Росія почне тверезо оцінювати ситуацію та буде готова домовлятися.

"Навряд чи заяви про поступки, збереження обличчя або заморожування конфлікту цьому сприятимуть", - резюмував Подоляк.

Раніше помічник російського президента та голова російської делегації на переговорах Володимир Мединський заявив, що Москва нібито не відмовлялася від переговорів, тоді як "заморожування цього процесу стало ініціативою України".