RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Війна в Україні закінчиться за умови виконання низки умов: Зеленський назвав головні з них

У закінченні війни Росії проти України відіграють роль три ключові фактори - бажання сторін, фінансова міцність України та готовність західних країн протистояти РФ.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на "Українському сніданку" у Давосі.

"Що стосується того, коли ця війна може закінчитися, я думаю, це залежить від деяких речей. Насамперед від бажання різних сторін, бажання об'єднаного Заходу з приводу міцності та озброєння, фінансової міцності України, бажання об'єднаного Заходу не боятися воювати з РФ, воювати у цій гібридній війні по-різному, не своїми людьми", - заявив він.

За словами президента, війна в будь-якому випадку закінчиться, після чого буде мирний процес і переговори.

"Питання з ким Україна домовлятиметься, з яким президентом Росії. Це теж залежить від бажання чинного президента Росії", - наголосив Зеленський.

Глава України висловив думку, що Володимир Путін не усвідомлює реального стану справ.

"Він живе у своєму інформаційному світі, не розуміючи, що Україна не піде на поступки. Ми боремося на своїй землі і не проти когось, а за себе і за свою свободу, майбутнє. Він повинен жити у дійсності. Говорити сьогодні можна тільки з президентом РФ, немає жодного сенсу розмовляти з посередникам ", - зазначив Зеленський.

Президент пояснив, що Путін зрозуміє, що розв'язану ним війну треба закінчувати, як тільки він буде готовий вийти в реальність.

"І тоді можна буде спробувати йти за дипломатичними цілями, якщо буде не пізно. Саме з цією чинною владою. А пізно це чи ні залежить від багатьох речей", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", 24 травня президент України Володимир Зеленський виступив із традиційним щоденним зверненням до нації - у ньому він перерахував основні підсумки трьох місяців війни з Росією за незалежність нашої країни.