RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Євросоюз затвердив 6-й пакет санкцій проти Росії – журналіст

У четвер, 2 червня, у Брюсселі Європейський Союз ухвалив шостий пакет санкцій проти Російської Федерації через її вторгнення в Україну. До пакета обмежень входить часткове ембарго на нафту з РФ та відключення "Сбербанку" від SWIFT.

Про це повідомляє кореспондент Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода.

Зазначається, що постійні представники держав-членів ЄС затвердили шостий пакет санкцій проти Росії у зв'язку з нападом на нашу країну. Серед інших обмежень він передбачає часткове ембарго російської нафти, а саме той, що перевозиться морем.

Що стосується заборони на імпорт російської нафти трубопроводом, його введуть "як тільки це стане можливим".

Також шостий пакет санкцій передбачає відключення від SWIFT "Сбербанку", ще двох російських та одного білоруського банків.

До нових списків персональних санкцій Євросоюзу потраплять представники російських силових структур, бізнесмени та представники пропагандистських ЗМІ

ЄС відмовився від запровадження санкцій проти патріарха Кирила через позицію Угорщини, повідомляє агентство DPA з посиланням на дипломатичні джерела.

Нагадаємо, у Росії лише зараз відчули масштабні наслідки санкцій, які накладені на неї за повномасштабну війну в Україні. У РФ утворилася нестача ліків та запчастин для ремонту автомобілів.