RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Євросоюз виділить Україні 9 млрд фінансової допомоги

Європейський Союз підтримав надання Україні фінансового пакета допомоги на 9 мільярдів євро.

Про це повідомив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише Рolsatnews.

Він зазначив, що широкомасштабні політичні та дипломатичні дії призвели до того, що Україна набула статусу кандидата в члени ЄС і висловив сподівання, що це матиме важливе значення у контексті вигнання російських солдатів з української території.

Моравецький зауважив, що до висновків саміту було включено положення щодо військової допомоги Україні. Адже перевага в артилерії, за інформацію союзників та власних джерел, 1:8, 1:10. З такою переважаючою силою ворога боротися складно, тому Польща, а також США, Британія та країни Балтії роблять все можливе для допомоги Україні у постачанні зброї.

А з огляду на те, що державна казна України виснажена на тлі воєнних дій, ЄС також надасть фінансову допомогу українцям, яка буде спрямована, зокрема, на заробітні плати працівникам держсектору.

"Ми схвалили подальшу допомогу Україні. Вона на війні. Нема чим платити медсестрам, вчителям, міліціонерам, прикордонникам та іншим держпослугам...", - наголосив глава польського уряду.

Нагадаємо, що 23 червня Європарламент ухвалив резолюцію щодо надання Україні статусу кандидата в ЄС. Водночас, на саміті ЄС узгодили статус кандидатів у союз для України та Молдови.