RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Зеленський звернувся до лідерів G7: назвав п'ять кроків щодо приборкання Росії

Президент України Володимир Зеленський по відеозв'язку приєднався до саміту "Великої сімки", який проходив у Німеччині. Він звернувся до лідерів G7 і назвав конкретні кроки на шляху до покращення ситуації в Україні і, що важливо, зменшення величезних витрат усіх країн через напад Росії.

Про це йдеться у матеріалі Reuters.

Так, за інформацією анонімного європейського джерела, на яке посилається видання, на зустрічі були присутні представники Німеччини, США, Канади, Франції, Великобританії, Італії та Японії. Виступ українського лідера відбувся у понеділок 27 червня.

Зеленський звернувся до лідерів промислово розвинених країн з проханням про системи протиповітряної оборони, додаткові санкції щодо Росії та гарантії безпеки. Також український президент попросив допомогти з експортом зерна з України та наголосив на необхідності допомоги у відновленні нашої країни.

За інформацією російських джерел, Володимир Зеленський також заявив про бажання припинити війну до кінця року.

Після виступу президент України в Telegram-каналі подякував лідерам країн "Великої сімки" за допомогу, що надається.

"Україна відчуває підтримку держав "Великої сімки". Дякую за оборонну та фінансову допомогу нашій країні у боротьбі з російським вторгненням. Для нас важлива і послідовна позиція країн G7 щодо санкцій. Вони повинні й надалі посилюватись, зокрема, шляхом обмеження ціни на нафту, яку експортує агресор" , - написав Зеленський.

Також він ще раз тезово описав свої прохання до країн G7:

  • дієві гарантії безпеки для нашої держави;
  • сучасна протиракетна оборона для України та постачання достатнього обсягу зброї;
  • поновлення аграрного експорту з нашої країни;
  • визнання Росії державою – спонсором тероризму, радикальне обмеження нафтових доходів та конфіскація всіх заморожених та заарештованих російських активів;
  • післявоєнне відновлення України, яке стане найбільшим економічним проектом нашого часу.

"Діяти негайно і за загальним планом глобальних лідерів – це те, що справді необхідно для відновлення миру та стабільності і України, і всієї Європи", - резюмував президент.

Раніше ми писали, що країни "Великої сімки" (G7) домовилися надавати безстрокову підтримку Україні до повної перемоги над Росією.