RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Трагедія у Кременчуці та нова атака на Дніпро: онлайн подій війни 28 червня

125-ту добу триває повномасштабна війна РФ проти України. Кількість убитих ЗСУ російських військових уже досягла 35 тисяч, знищено багато військової техніки окупантів. Незважаючи на втрати, ворог продовжує бити мирними українськими містами. 27 червня було завдано ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці , внаслідок якого загинуло багато людей

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 27 червня


23:34 Відео прильотів у Харкові

23:11 Повідомляється про вибухи у Харкові. В області оголошено повітряну тривогу!

23:00 У Курську чули вибух.

22:45 В окупованому Бердянську станом на 22:13 пролунав ще один потужний вибух.

22:31 ООН має отримати право визнати Росію державою-терористом, заявив президент Володимир Зеленський на засіданні Ради безпеки ООН щодо України

22:29 Зеленський вже виступає на Раді безпеки ООН

22:02 Тим часом у небі над Києвом помітили блискавки всередині самотньої хмари

22:00 Перший заступник голови Львівської ОВ Андрій Годик повідомив, що регіон готується до ймовірного нападу з боку Білорусі

За його словами, у рамках цієї підготовки зводяться додаткові інженерні та оборонні мережі, а також налагоджується взаємодія з Волинською областю, яка безпосередньо межує з Білоруссю.

21:35 Туреччина на саміті у Мадриді цього тижня підтримає членство Фінляндії та Швеції у НАТО - канцелярія фінського президента

21:07 Повідомляють про вибухи на Одещині. Подробиць поки що немає.

20:55 Росіяни вдарили ракетами Криворізькою ТЕС.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук у Фейсбуці.

Наслідки з'ясовуються.

20:41 Російські окупанти призначили референдум про анексію росією Донецької області на 11 вересня. Про це у своєму Телеграмі повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

20:19 Про серію вибухів повідомляють мешканці Харківської області.

В області наразі – повітряна тривога, у Харківському районі – загроза артобстрілу.

19:53 Кабінет Міністрів України погодив звільнення Геннадія Лагути з посади керівника Херсонської обласної державної адміністрації (ОДА).

19:25 The Wall Street Journal пише, що влада США зупинила танкер з нафтою під час його транзиту з російського порту до Нового Орлеану.

18:45 У порту тимчасово-окупованого Бердянська пролунало кілька вибухів

18:43 Шість ракет було випущено по Дніпропетровській області, три з яких збили ППО - над Дніпром та Синельниківським районом.

Про це заявляє Валентин Резніченко.

"У Дніпрі через "прильоти" зруйновано залізничну інфраструктуру та промислове підприємство. Горить сервісна компанія.

На місці ударів працюють рятувальники. Шукають під завалами людей.

У Синельниківському районі масштаби руйнувань з'ясовуються", – розповів голова Дніпропетровської ОВВ.

18:26 Франція відправить Україні «значну кількість» БТРів та допоміжних машин власного виробництва, заявив CNN міністр збройних сил країни Себастьєн Лекорню

18:17 Ракетний удар по Дніпру припав на місцеву СТО "Автодизель", заявив мер міста Борис Філатов.

"Жодних військових, жодної зброї, жодної техніки.

НІЧОГО!” – повідомив він.

18:06 Сполучені Штати Америки (США) розширили санкції проти Росії та запровадили заборону на імпорт золота.

17:33 ЗСУ звільнили ще два населені пункти на шляху до Херсона

17:09 Мер Дніпра Борис Філатов заявив про прильоти у Дніпрі, в регіоні оголошено повітряну тривогу. Чекаємо на подробиці.

17:00 У Дніпрі пролунали потужні вибухи!

16:45 Надходять повідомлення про вибухи у Миколаєві. Повітряна тривога в регіоні не оголошена.

16:31 Правоохоронці повідомили російських офіцерів про підозру у видачі наказів про розстріл та тортури людей на Київщині.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедиктова.

Йдеться про командира мотострілецького батальйону та помічника командира з фізичної підготовки мотострілецької роти 15-ї окремої мотострілецької бригади 2-ї гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу Збройних сил Росії.

16:08 У Білорусі помітили російську військову техніку. Колона, яка включала ЗРК "С-400" і КАМАЗи з ракетами, пересувалася від Мозиря в бік передмістя.

15:18 Сейм Литви схвалив заборону імпорту російського газу.

15:02 Момент прильоту ракети у Кременчуці. Відео із міського саду.

14:26 З полону звільнено 17 українців. Додому повертаються 16 українських військових, з яких 2 офіцери та 14 солдатів. Також звільнено одну цивільну. П'ятеро звільнених — тяжко поранені, які потребують невідкладного лікування.

14:14 П'ятеро людей поранено внаслідок обстрілу та пожежі в Індустріальному районі Харкова 28 червня, одна з поранених у тяжкому стані.

13:45 У Херсоні проблеми з готівкою. Легальний спосіб зняти гроші з картки залишився лише один – через відділення Приватбанку. Люди за кілька днів займають черги до банку. Зняти гроші з картки "з рук" стає складніше, мало готівки та виріс відсоток за переказ.

13:38 Пєсков заявив, що Україна може закінчити війну до кінця доби, якщо здасть зброю та капітулює.

12:50 Внаслідок атаки по ТЦ "Амстор" вже понад 20 загиблих, 59 поранених. З них 25 госпіталізовано. Також є понад 40 заяв від родичів про зниклих безвісти.

12:42 У Запорізькій області було проведено операцію з повернення тіл загиблих українських військовослужбовців. Україна повернула тіла 46 бійців З них 21 – захисники "Азовсталі".

12:12 Як стало відомо слідству, адміністрація "Амстора" у Кременчуці повідомляла у чаті, що з 23 червня ТРЦ не закриватиметься під час повітряної тривоги.

12:08 Вибухи у Харкові. В області – повітряна тривога.

11:58 Ворожу ракету "Онікс" наші військові збили на Одещині. Її запустили із тимчасово окупованого Криму.

11:54 ЗСУ завдали нового удару по ворожих силах на захопленому росіянами острові Зміїний. Знищили три зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир С1" загарбників.

11:22 Мер Кременчука Віталій Малецький оголосив триденну жалобу в місті за загиблими внаслідок ракетного обстрілу ТЦ "Амстор". Жалоба у місті триватиме 28, 29 та 30 червня.

11:03 Рашисти завдали чергового удару по Слов'янську на Донеччині. Внаслідок обстрілу спалахнула пожежа на одному з підприємств. За попередньою інформацією, на щастя, ніхто не постраждав. На місці працюють поліція та пожежники.

10:39 Британська розвідка повідомила, що з 24 по 26 червня Росія здійснила потужні обстріли території України ракетами великої дальності. Використовувалися, швидше за все, ракети радянського зразка АС-4 "Кухня" та сучасніші АС-23а "Кодіак". Удари завдавалися як із білоруського, так і з російського повітряного простору. Ця зброя була розроблена для ураження цілей, що мають стратегічне значення, але Росія продовжує активно використовувати її для отримання тактичної переваги.

10:20 Війська РФ за вихідні випустили Україною від 60 до 80 ракет, загальна вартість яких становить $150-200 млн, підрахував Forbes на підставі даних зведень ЗСУ та місцевих адміністрацій. Для розрахунку вартості ракет використовувалися такі оцінки: вартість ракети Х-101 - $13 млн, "Калібр" - $6,5 млн, "Іскандер" - $3 млн, "Онікс" - $1,25 млн, Х-22 - $1 млн, " Точка-У” – $0,3 млн.

09:59 Російська атака по торговому центру у Кременчуці схожа на подібні випадки, які мали місце у перші тижні війни, як бомбардування Маріупольського театру, де, за оцінками Associated Press, могли загинути 600 мирних жителів, або краматорського вокзалу, де сотні переселенців від війни, тоді удар забрав 59 життів. Про це йдеться у публікації провідної італійської газети Corriere della sera.

09:46 У тимчасово окупованому Перевальську димить військова частина. Російські пропагандисти повідомляють про багатьох поранених. Перевальськ знаходиться за 60 км від позицій ЗСУ.


09:24 Пєсков заявив, що Путін на зустрічі з Лукашенком не говорив про передачу Білорусі ракет з ядерною зброєю. За словами Пєскова, йшлося про комплекси, які технічно здатні нести різні види зброї.

09:15 У Миколаєві вранці було випущено 11 ракет. По Очакову Миколаївської області був удар із ракетних систем залпового вогню. Загинуло троє людей, серед них дівчинка.

09:09 Втрати особового складу ворога становлять уже понад 35 тисяч.

08:59 Російські військові обстріляли з артилерії житловий будинок у Золочові - пошкоджено 11 квартир.

08:33 Рада безпеки ООН збирає термінове засідання через російський удар по Кременчуку.

08:23 Вночі російські окупаційні війська зі ствольної артилерії потрапили прикордонними територіями Широківської громади у Криворізькому районі. Ніхто не постраждав, руйнувань немає. Вже вранці з далекобійної зброї ворог потрапив прикордонними територіями міста Зеленодольськ. Постраждалих немає.

08:04 Стало відомо ще про двох загиблих мешканців Лисичанська . Одна з жінок померла у Краматорській медустанові, куди її доправили два дні тому. Ще одну жінку виявили у Лисичанську вже без ознак життя.

07:42 ЄС надає Україні спорядження для захисту від хімічних та ядерних загроз на €11,3 млн. Устаткування включає:

  • 300 000 спеціалізованих захисних костюмів;
  • 5600 літрів дезактивуючих речовин;
  • 850 одиниць обладнання для операцій із дезактивації.

07:17 Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що ракетний удар по ТРЦ у Кременчуці - чергова причина надати Україні ще більше військової підтримки.

07:13 На Слов'янському напрямку армія РФ веде штурмові дії у напрямку Довгенького - Долина та створює умови для наступу на Слов'янськ. Основні зусилля зосереджується на продовженні наступу у напрямку Ізюм – Слов'янськ.

На Лисичанському напрямку, з метою завдати шкоди, окупанти, крім застосування мінометів та ствольної артилерії, завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Миколаївка та Яківлівка. Ворог веде штурмові дії у напрямку Волчоярівка – південна околиця Лисичанського НПЗ, бойові дії продовжуються. Противник не залишає надії взяти під контроль автошлях Бахмут – Лисичанськ. З метою викриття вогневих позицій наших підрозділів провів розвідку боєм у напрямку Миколаївка – Спірне, надалі – вів наступ у вказаному напрямку. Українські воїни успішно придушили всі спроби та змусили ворога відійти.

06:55 Вже відомо про 18 загиблих внаслідок ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці.

06:52 Українськими ракетно-артилерійськими підрозділами знищено польовий склад боєприпасів противника у Херсонському районі, передає ОК "Південь". Також було ліквідовано 18 російських військовослужбовців, танк Т-72, самохідна гаубиця "Акація" та автомобільна техніка.

За добу Повітряні сили ЗСУ нанесли п'ять авіаударів зі скупчення ворожої сили та техніки у Снігурівському, Криворізькому та Бериславському районах. Результати дорозвідуються.

06:52 Оновлена мапа бойових дій.

06:52 Увечері російські війська обстріляли Миколаїв касетними снарядами. Обстріл вівся з РСЗВ "Ураган". Пошкодження отримали приватні будинки та автомобіль.