RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Туреччина дала добро на вступ Швеції та Фінляндії до НАТО: про що йдеться в угоді

Туреччина, Фінляндія та Швеція узгодили кроки, які гарантують вступ скандинавських держав до складу НАТО.

Вони прописані у меморандумі, який представники трьох держав підписали на полях саміту у Мадриді, пише "Європейська правда".

У тексті меморандуму зазначено, що сторони домовилися встановити механізм взаємодії на всіх рівнях влади. Очікується, що це допоможе зміцнити "співпрацю з протидії тероризму, організованій злочинності та загальним викликам".

Крім того, Фінляндія та Швеція взяли на себе зобов'язання боротися з тероризмом відповідно до положень документів та політики НАТО.

Також скандинавські країни погодилися виконати важливу умову Туреччини – розглянути заявки цієї країни про депортацію чи екстрадицію з огляду на розвідувальні дані, надані Туреччиною.

Фінляндія та Швеція також дали згоду на розслідування можливого фінансування та вербування членів Робочої партії Курдистану, яку Туреччина вважає терористичною, а також інших терористичних організацій.

У меморандумі зазначено, що всі три держави зобов'язалися боротися з дезінформацією та запобігати зловживанню свободою слова на користь терористичних організацій.

Нагадаємо, що Росія виклала у відкритий доступ фото з координатами місць проведення саміту НАТО.