RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

12 травня

11 травня

Всі новини

Глава Мінсоцполітики подала у відставку: перші подробиці

До Верховної Ради України надійшла заява від Марини Лазебної про відставку з посади Міністра соціальної політики України.

Про це повідомив своєму Telegram-каналі представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Що відомо про Марину Лазебну?

З 2013 по 2014 Лазебна очолювала держслужбу зайнятості України.

До 2019 року займалася проектом "Модернізація системи соціальної підтримки населення України", який впроваджується Міністерством соціальної політики відповідно до Угоди про позику між Україною та МБРР.

Протягом кількох місяців у 2019 році була головою Державної соціальної служби України.

З березня 2020 року - Міністр соціальної політики України.

Хто стане новим міністром?

За інформацією деяких джерел, Лазебну може замінити нинішня керівниця департаменту соцполітики та охорони здоров'я в Офісі президента Оксана Жолнович. Зокрема, про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Жовкович родом зі Львова, за освітою – кандидат юридичних наук. У дисертації "Система трудового права України" в результаті моніторингу, аналізу трудових правовідносин та виявлених системних проблем у законодавстві запропонувала структуру проекту Трудового кодексу України. Працювала над дослідженням гарантій соціального захисту та забезпечення трудових прав вразливих категорій населення

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на посаду заступника міністра соцполітики з питань європейської інтеграції призначили 25-річну Ганну Сергєєву – її оклад удвічі вище зарплати Володимира Зеленського.