RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Новий удар окупантів по Одещині та спроби наступу на Донбасі: хроніка війни 19 липня

Україна вже 146-й день дає відсіч запеклим атакам російської армії, яка розпочала повномасштабне вторгнення наприкінці лютого 2022 року. Українці вже ліквідували понад 38 тисяч росіян та тисячі одиниць бойової техніки. ЗСУ продовжують завдавати точних ударів по військових складах окупантів та місця їх дислокації.

У ніч на 19 липня Росія завдала удару по Одеській області.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 18 липня


23:30 Адміністрація президента США Джо Байдена цього тижня оголосить про надання Україні чергового пакету військової допомоги для України, який включатиме додаткові ракетні системи HIMARS.

22:20 В Одесі пролунав вибух!

22:16 Сьогодні вдень у трьох великих містах Донецької області майже одночасно пролунали вибухи.

Про це повідомляє Національна поліція.

У Краматорську авіаційною ракетою пошкоджено щонайменше 5 п'ятиповерхівок.

Слов'янськ ЗС РФ атакували з РСЗВ "Торнадо-С" з реактивним зарядом 9м55ф - зруйновано приватні будинки. Повідомляється, що під завалами лишилися люди.

У Бахмуті зафіксовано прильоти "Градів".

21:59 Київські паблики пишуть про більш ніж десять пострілів і вибух гранати біля центрального ринку Ірпеня.

Повідомляється, що на місці вже знаходяться поліція, швидка та ТРО. Двох чоловіків забрали з пораненнями.

21:15 Угорщина не заперечує проти транзиту зброї для України через свою територію.

Заступник міністра закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр під час візиту до Львова заявив, що Будапешт готовий пропускати через свою територію військову допомогу для України.

"На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке - протистояння цій величезній східній державі. При цьому сама Угорщина не постачатиме свою зброю - це наша стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися нашою територією", - запевнив Мадяр. .

20:54 У районі Нової Каховки збили російський Су-35

20:33 Українські військові знищили близько 11 тисяч окупантів під час битв за Лисичанськ та Сєвєродонецьк Луганської області.

19:54 На шляху до НАТО Україні потрібні гарантії безпеки, які можуть надати країни-партнери. Йдеться про держави, які зараз забезпечують Україну озброєнням та іншими видами допомоги.

Про це заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

Він додав, що сьогодні влада веде переговори насамперед із такими країнами, як США, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Туреччина, Австралія та багато інших.

19:19 Російські війська вели штурмові дії у напрямку Покровського Донецької області та закріплюються на південній околиці села. При цьому українські бійці завдали загарбникам значних втрат на Донецькому напрямку.

18:42 Уряд направить до Верховної Ради законопроект про ратифікацію Угоди між Україною та Туреччиною. Це дозволить збудувати в Україні завод з виробництва безпілотників "Байрактар".

18:31 З сьогоднішнього дня всіх громадян України позбавлено права власності на нерухомість у Маріуполі за рішенням окупаційної влади

Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

17:50 Європейський союз та Україна підписали меморандум про надання першого траншу макрофінансової допомоги на 1 млрд євро.

17:11 Миколаїв планують закрити на кілька днів для проведення спецоперації щодо виявлення колаборантів.

Про це йдеться у заяві голови Миколаївської ОВ Віталія Кім.

"Ми хочемо це (колабораціонізм - ред.) припинити на корені. У нас ще плануються заходи щодо комендантської години. Місто закриємо на кілька днів, підемо будинками і відпрацюємо тих поганих людей", - заявив Кім.

16:35 Венедиктовій готують нову посаду на дипломатичному фронті

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телемарафону. "Чекаємо через кілька днів або через тиждень на її нове призначення на дипломатичному фронті", - сказав він.

16:27 Окупанти активували смс-розсилання, в якому залякують масованим ракетним обстрілом України.

15:28 Бійці 93-ї бригади Холодний Яр показали сліди, які залишають по собі російські окупанти на нашій землі.

15:15 У ДСНС повідомили, що внаслідок обстрілу Краматорська постраждали 10 людей. 5 із них госпіталізовано.

15:07 Українські фермери внаслідок морської блокади можуть посіяти від 30% до 60% менше пшениці, ячменю та озимих цього року через недоотримані кошти від експорту продукції.

14:48 Слов'янськ сьогодні теж опинився під атакою. Пошкоджено приватних будинків, є поранених, під завалами залишаються люди.

14:38 У Британії опубліковано оновлену карту бойових дій в Україні. На краматорському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії території поблизу н.п. Білогорівка, Богородичне, Краматорськ, Райгородок, Донецьке, Верхньокам'янське, Спірне, Стародубівка, Сіверськ, Дронівка та Івано-Даріївка. Усі спроби штурмових дій за напрямами населених пунктів Семигір'я, Вершина, Покровське та території Вуглегірської ТЕС українські воїни успішно відбили.

13:51 У Маріуполі окупанти готують городянам "маневрене житло". Це приміщення вцілілих шкіл та дитячих садків, які зараз намагаються ремонтувати та утеплювати. За словами радника мера міста Петра Андрющенка, саме тут окупаційна влада планує розміщувати маріупольців, що залишилися взимку, і гріти їх тепловими гарматами. Жодних ремонтів багатоповерхівок, тим більше приватних будинків, не буде.

13:42 Росіяни обстріляли центральну частину Краматорська. Є загиблі, на місці працюють фахівці вибухотехнічних служб та рятувальники.

13:20 Окупанти накрили вогнем дев'ять населених пунктів на Донеччині. Це – міста Бахмут, Авдіївка, Краматорськ, Костянтинівка, Соледар, Селидове, селище Нью-Йорк, села Іванівське та Покровське. Били з авіації, ракетних установок, артилерії, РСЗВ "Град" та "Ураган". Є загиблі та поранені мирні жителі.

13:16 Єрмак повідомив, що новий санкційний пакет ЄС проти Росії включатиме ембарго на золото, розширення персональних санкцій, жорсткіші обмеження проти Ощадбанку. Також під санкції потраплять Уральська гірничо-металургійна компанія та Юнармія.

12:43 Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла 45 своїх захисників.

12:00 Очевидці повідомляють про вибухи у районі Чорнобаївки.

11:53 ЗСУ ліквідували командира російського спецназу, який раніше воював у Сирії.

11:48 Ірландія призупинила безвізовий режим для біженців із 20 країн Європи, щоб звільнити місце для українців. Це рішення уряд Ірландії ухвалив у понеділок увечері після того, як у країні закінчилися місця, призначені для українців, бо їх зайняли біженці з інших країн.

11:44 Зеленський звільнив керівників СБУ п'яти областей – Харківської, Сумської, Полтавської, Закарпатської та Дніпропетровської, а також заступника голови СБУ.

11:15 Кількість загиблих від ракетного удару по Вінниці зросла до 25. Сьогодні вночі в лікарні померла лікар-невролог Наталія Фальштинська, яка на момент прильоту ракети перебувала на робочому місці і рятувала життя інших людей.

10:59 Аеророзвідка та 28-й ОМБр знищують артилерійські розрахунки окупантів.

10:45 Внаслідок ворожих обстрілів у Харківській області спалахнула пожежа на полях із пшеницею, повідомляє ДСНС. Займання сталося на полях у Чугуївському та Богодухівському районах. Загальна площа пожежі склала 1 та 20 гектарів відповідно.

10:10 Профільний оборонний комітет ВРУ підтримав звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ. Вісім членів Комітету проголосували "за", ще троє утрималися. А ось профільний правоохоронний комітет не зміг зібрати кворум для проведення засідання щодо звільнення Ірини Венедиктової з посади генпрокурора.

09:43 Окупанти прозвітували про закінчення "слідства" по удару по Драмтеатру в Маріуполі. "Дійшли висновку", що загинули лише 14 людей. Крім цього, вони цинічно стверджують, що трупний запах не через сотню загиблих, а через прихований склад риби, яка протухла

09:20 Свіжа статистика. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському напрямку.

09:16 Окупанти завдали ракетних ударів по заводах у Краматорську.

09:04 Російські військові вдарили з ракетних систем залпового вогню "Град" містом Нікополь - будинками та річковим портом, на двох підприємствах виникли пожежі.

08:27 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого виважено, спокійно та цілеспрямовано знищує ворога.

08:11 Окупанти не перестають атакувати Одеську область. У ніч на вівторок, 19 липня, російська армія з акваторії Чорного моря випустила сім ракет "Калібр" на Одещині. Постраждали шестеро людей, серед яких одна дитина.

08:11 Оновлена карта бойових дій:

08:11 На Харківському напрямку росіяни намагаються утримати зайняті позиції. Ворог обстрілював позиції ЗСУ з артилерії різних калібрів. Ворожа розвідка боєм у районі населеного пункту Уди повністю провалилася. Окупанти зазнали втрат і відійшли.

На Слов'янському напрямку противник намагається створити умови для відновлення наступу у напрямку Слов'янська. Після авіаційного удару неподалік Гусарівки, окупанти спробували піти в наступ на цей населений пункт. Наші бійці зустріли ворога щільним вогнем та відкинули загарбників назад.