RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія в боях за два українських міста втратила багато тисяч військових: онлайн війни 20 липня

Російська армія 147-й день веде кровопролитну повномасштабну війну проти українського народу. Українські бійці ліквідували понад 38 тисяч окупантів та багато одиниць бойової техніки. ЗСУ продовжують завдавати точних ударів по місцях їхньої дислокації. Зокрема, вдарили по Антонівському мосту на Херсонщині за допомогою американських ракетних комплексів HIMARS.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що в боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ окупанти зазнали величезних втрат - близько 10-11 тисяч осіб.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 19 липня


23:25 Під час четвертої зустрічі Ukraine Defense Contact Group, відомої як Рамштайн, партнери України погодили нові зобов'язання щодо постачання озброєнь, амуніції, а також тренування українських бійців.

22:45 Помста за Нікополь. В Енергодарі трапилася біда - накрили велике скупчення в Росії, дуже багато знищених окупантів.

22:25 Вибухи на Херсонщині

22:06 Володимир Зеленський записав вечірнє звернення. Заявив, що Україна має «певні домовленості» про постачання Україні систем ППО від країн Заходу. Проте, за його словами, українські запити потрібно задовольняти швидше.

21:18 США навчили 200 українських військовослужбовців застосувати реактивні системи залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

"Зброя доставляється із США протягом 48 годин після рішення Байдена, а на передову – після двотижневого навчання", – розповів Марк Міллі.

20:56 Пожежа після обстрілу Київського району Донецька. Відео з місцевих пабліків.

20:28 Близько 800 автомобілів зібралося перед блокпостом у Василівці. Російські військові за кілька днів не пропускають людей у Запоріжжі.

19:45 Голова Нікопольського РВА Євген Євтушенко закликав мешканців Нікополя переселитися в глиб території Нікопольського району - подалі від обстрілів.

19:20 Росіяни вимагають від адміністрації Запорізької АЕС відкрити їм машинні зали з першого до третього енергоблоку, щоб розмістити там весь свій військовий арсенал. При цьому питання ядерної безпеки їх не турбують.

18:33 Постійні представники країн Євросоюзу затвердили сьомий пакет санкції проти Росії, зокрема заборону на імпорт російського золота, повідомив у Twitter постпред Литви до ЄС Арнольдас Пранцкявічюс.

18:31 Перша леді України Олена Зеленська завершила свій виступ у Конгресі США. Розповіла про загиблих та постраждалих внаслідок воєнних дій та просила зброю для країни. Після закінчення виступу їй аплодували стоячи.

18:20 Географії міністра закордонних справ Сергія Лаврова навчать ЗСУ та далекобійна артилерія.

Саме так Подоляк відреагував на заяву Лаврова про те, що географія завдань так званої "спецоперації" вийшла за межі "ДНР" та "ЛНР".

17:46 Бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії, вважає голова Пентагону Ллойд Остін. За його словами, Захід продовжить шукати нові способи надання довгострокової військової допомоги Україні:

«Наша колективна підтримка України має життєву важливість, має бути невідкладною. Росія думає, що може протриматися довше за Україну, протриматися довше за нас. Але це лише найнедавніший із прорахунків Росії»

16:52 Українські військові показали, як танк вражає ціль окупантів із засідки.

16:12 У районі Запорізької АЕС за атомними блоками пролунали вибухи.

Зараз там здіймається чорний дим.

15:13 США поставлять Україні ще 4 РСЗВ HIMARS, заявив голова Пентагону.

15:11 5 100 українських дітей примусово депортовано до Росії чи окупованих територій. Це кількість звернень до Національного інформаційного бюро. І воно з кожним днем зростає. Однак, точної цифри встановити неможливо. З 1 серпня почне працювати єдина інформаційна платформа з пошуку своїх дітей.

Російська влада озвучує у відкритих джерелах цифру в 350 тисяч "евакуйованих" дітей.

15:02 На Миколаївщині в селі Лимани російські загарбники обстріляли знімальну групу португальського громадського мовника RTP на чолі з досвідченим військовим кореспондентом Антоніо Матеусом.

14:50 Данилов анонсував "гучні новини" про роботу розвідки, натякнувши на впливових людей:

Ми можемо почути гучні новини. Ви можете звернути увагу, як зникли деякі люди, які не злазили з екрану телебачення та радіомовлення нашої країни. Після 24 лютого вони якось зникли ”.

14:35 "Головного залізничника Херсонщини" підозрюють у колабораціонізмі. За даними обласної прокуратури, урядовець продав батьківщину за посаду так званого директора "унітарного підприємства Херсонська залізниця".

14:07 Лавров заявив, що "географічні завдання війни змінилися" - тепер це не лише так звані "ДНР" та "ЛНР", а й низка інших територій.

" Якщо Захід поставить Києву далекобійну зброю, то географічні завдання "спецоперації" в Україні відсунуться ще далі ", - сказав Лавров.

13:36 Данилов пояснив, що інформацію з фронту не можна подавати в режимі онлайн, щоб не наражати на небезпеку українських військових і не допомагати ворогові. Якщо інформація з фронту "подається некоректно, невчасно та з похибкою, у нас можуть бути втрати наших хлопців".

" Я хочу, щоб усі зрозуміли, що це дуже серйозне питання. І вважати, що ми повинні в режимі онлайн передавати всю інформацію з фронту — це вийде за рамки певних процесів. І коли наші війська атакують, особливо з тієї зброї, яка останнім часом Час ми почали отримувати від наших партнерів, майте на увазі, що за цією зброєю рашисти відкрили полювання », – наголосив секретар РНБО.

13:19 До Києва з офіційним візитом прибули глава МЗС Австрії Олександр Шалленберг та Чехії Ян Липавський.

" Радий нарешті повернутися в Україну зі своїм дорогим колегою Яном Липавським. Страшно бачити, що жорстока агресивна війна Росії робить з цією прекрасною країною та її народом. Ми й надалі підтримуватимемо Україну ", - зазначив Шалленберг.

12:51 Харків. Батько 13-річного парубка читає молитву на місці його загибелі.

12:33 Наслідки удару росіян із РСЗВ по зупинці у Харкові. Загинуло подружжя: 69-річний чоловік та 68-річна жінка. На зупинці також були брат із сестрою: 13-річний хлопець загинув на місці, його 15-річну сестру поранено. Крім того, серед постраждалих – 72-річна жінка.

11:59 Українські військові провели спецоперацію на острові Зміїний. Під час неї розмінували територію, виявили зброю росіян, а також знайшли українського кота, який прожив кілька місяців в окупації.

11:21 Тимчасово окупована частина Запорізької області щиро висловлює ставлення до окупантів.

11:10 Рашистський "Іскандер" вкотре довів, що йому у світі "аналогів немає".

10:53 Росіяни ніяк не можуть упокоритися з тим, що ЗСУ тотально знищують їхні війська під Харковом. Така реальність різко контрастує із псевдопереможними картинками армії РФ, які показують їм по телевізору. Про це свідчить нова телефонна розмова, яку вдалося перехопити СБУ.

10:28 Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що 19 липня ЗСУ вразили пункт командування та місцезнаходження військ РФ поблизу Антонівського мосту.

" Вчора ми бачили, як наші військові "хірургічно" вдарили по Антонівському мосту. Окупанти їздили там, знімали пропагандистське відео, що міст дуже сильно не постраждав, буде придатний для проїзду. Але там була інша операція - знищили ворогів, які були трохи далі за Антонівським мостом, у готельному комплексі "Наїрі". Там було їхнє розташування та командний пункт ".

10:12 Внаслідок обстрілу Харкова вранці 20 липня на Салтівці є загиблі. Троє із них загинули на зупинці. За попередніми даними, серед загиблих – 13-річний хлопець, чоловік та жінка. Поранено 72-річну жінку.

09:44 В Україні вбито ще 200 окупантів.

09:35 Ранкові прильоти у Харкові підтвердив голова ова Олег Синегубов. Є постраждалі.

09:32 Вночі росіяни потужно обстріляли з "Градів" Білогорівку, повідомляє голова Луганської ОВ Сергій Гайдай. У той же час, незважаючи на щільний артилерійський та ракетний тиск, ЗСУ утримують свої позиції. Окупанти націлені на штурм Бахмута, тому й влаштовують терор у населених пунктах, які розташовані на підступах до цього міста.

Не за планом у окупантів справи й у тимчасово окупованих містах. У Сєвєродонецьку досі немає води. Росіяни обіцяли швидко відновити об'єкти критичної інфраструктури, насправді ж у них є значні труднощі навіть із підвозом. У місцевих жителів у спеку проблеми не лише з питною, а й навіть з технічною водою.

09:15 Бійці 93-й ОМБр Холодний Яр знищують ворожу техніку артою калібру 155-мм.

09:04 У Харкові було чути три гучні вибухи.

09:00 Сьогодні відбудеться зустріч союзників у форматі "Рамштайн-4". Планується анонс постачання додаткової зброї для ЗСУ.

" Будуть нові оголошення про постачання зброї. Не лише від США. Можливо, до формату приєднаються нові держави ", - заявив міністр закордонних справ Кулеба.

08:33 За 19 липня росіяни вбили 5 мирних жителів Донбасу: 2 у Краснопіллі, 1 у Краматорську, 1 у Соледарі та 1 в Авдіївці. Ще 16 людей отримали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

08:11 Росіяни обстріляли з "Градів" житловий квартал у Нікополі. Випустили понад 30 реактивних снарядів. 2 особи загинули, 9 – поранені. 6 постраждалих у лікарні, у тому числі 4 дітей. Наймолодшому – три роки. Обстрілом повністю зруйновано 3 приватні будинки, з десяток - пошкоджено. По місту розкидані боєприпаси, що не здетонували. Працюють піротехніки.

07:54 ЗСУ на півдні знищили 41 рашиста, літак Су-35, три установки РСЗВ "Град", три гаубиці "Мста-Б" та одну "Гвоздику", а також польовий артилерійський склад у районі Брускінського. Про це заявили у ОК "Південь".

07:37 Біля шлюзу Каховської ГЕС позавчора було знищено ворожу станцію радіоелектронної боротьби "Репелент-1", призначену для виведення з ладу українських безпілотників.

07:26 Росія закладає основу для анексії територій України та призначає нелегітимних ставлеників у підконтрольних їй районах, заявив представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Росіяни планують організувати фіктивні референдуми на захоплених територіях, можливо вже у вересні, і готуються встановити рубль як валюту та змусити мешканців подати заяву на громадянство РФ. Території, які мають на меті анексію, включають Херсонську, Запорізьку, всю Донецьку та Луганську області.

" Аннексія буде грубим порушенням Статуту ООН, і ми не дозволимо, щоб вона залишилася безкарною ", - сказав Кірбі.

07:19 Путін на зустрічі в Ірані заявив, що росіяни відійшли від Києва, щоб створити умови для переговорів з Україною. Також він звинуватив Україну в нібито невиконанні стамбульських домовленостей, але яких не сказав. Путін заявив, що оскільки у Києві не бажають дотримуватися зобов'язань, він не зустрінеться із Зеленським.

07:11 Пишуть, що ЗСУ накрили росіян на Антонівському мості під Херсоном.

07:00 Оновлена карта бойових дій:

07:00 Рєзніков заявив, що в боях за Сєвєродонецьк та Лисичанськ загинуло близько 10-11 тисяч окупантів. До цього числа входить близько 8-9 тисяч солдатів російської армії, а ще дві тисячі складають бойовики так званої "ЛНР". Крім цього, захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська для росіян обійшлося значною кількістю поранених - понад 20 тисяч, з яких 6,5 тисячі втратили при цьому кінцівки та отримали інші тяжкі травми.