RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Росія знову вдарила по Харкову та Одесі: онлайн війни 26 липня

Вже 153 добу триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. На сьогоднішній день російська армія втратила майже 40 тисяч військових та тисячі одиниць бойової техніки. Ворог не припиняє спроби захопити нові території. У відповідь ЗСУ завдають ударів по командних пунктах, складах боєприпасів та місцях дислокації підрозділів ворога. Зокрема, за останню добу авіація ЗСУ завдали 7 ударів по місцях дислокації окупантів, у тому числі по 6 опорних пунктах, скупченнях озброєння та військової техніки та по командно-спостережному пункту на півдні.

Тим часом Захід продовжує надавати Україні військову допомогу, постачаючи системи залпового вогню HIMARS та багато іншого.

У ніч на 26 липня росіяни вкотре обстріляли Одесу та Харків.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 липня


23:20 Повітряна тривога у західних регіонах України та Миколаївській області.

РосЗМІ повідомляють, що в підконтрольній армії РФ Херсоні пролунала серія вибухів. Стверджують, що працює ППО.

22:43 Різке зростання цін на газ у Європі є достатнім приводом для розширення санкцій проти Російської Федерації.

22:01 Рашисти захопили Новолуганське Донецької області – заступник голови Світлодарської МВА Максим Черевко

«Ми відійшли від Новолуганського. Куди саме відійшли – сказати не можу. Мені відомо, що виведення військ було під щільним натиском».

За його словами, на Бахмутському напрямку тривають запеклі бої та триває битва за Вуглегірську ТЕС.

21:39 HIMARS в Україні знищили двох найкращих пілотів Путіна, а також десятки офіцерів, складів та командних пунктів.

Поки керівництво РФ розповідає, що Himars нічого не змінює, на фронті саме від цих ракет загинули льотчик-винищувач у званні підполковника Максим Потемін та льотчик-винищувач полковник Анатолій Стасюкевич.

Загалом, за п'ять місяців війни, Росія втратила близько третини свого боєздатного контингенту.

21:31 У Міноборони РФ готуються до проведення масштабних військових навчань "Схід-2022", які відбудуться на полігонах Східного військового округу. При цьому в Міноборони РФ переконують – вони нібито не мають відношення до війни з Україною.

20:48 Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оголосила дефолт щодо єврооблігацій.

20:29 Президент України Володимир Зеленський відзначений премією Уїнстона Черчілля за лідерство Міжнародного товариства Уінстона Черчілля. Глава держави взяв участь у церемонії нагородження у форматі відеоконференції.

19:50 Російські окупанти зазнали втрат у результаті розвідувальних дій на фронті. Вони виникла системна проблема з поповненням особового складу.

19:00 У ДСНС повідомляють, що на Київщині, розбираючи вибухонебезпечний предмет, загинув 16-річний мешканець села Королівка Бучанського району.

"Встановлено, що під час розбирання на приватному дворі предмета, схожого на військову зброю, стався вибух, внаслідок чого загинув хлопець 2006 року народження", - йдеться у повідомленні.

18:49 Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом запропонував налагодити виробництво ударних безпілотників "Байрактар" у РФ.

15:09 Рада Європейського союзу сьогодні вирішила продовжити ще на півроку, до 31 січня 2023 року, санкції проти Росії. В даний час вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження на фінанси, енергетику, технології та товари подвійного використання, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

14:35 Після ракетного удару по Затоці пошкодження отримали житлові будинки та відпочинкові бази. На місці працює комісія, яка підраховуватиме збитки. Як виглядають зруйновані будинки і що кажуть свідки — у відео.

13:58 Першому заступнику та заступнику мера тимчасово окупованого Вовчанська прокуратура оголосила про підозри у державній зраді. Обидва підозрювані добровільно погодилися співпрацювати з окупантами, брали участь у нарадах, які проводили росіяни з так званим "головою тимчасової громадянської адміністрації".

13:35 МЗС Естонії готує пропозицію до ЄС щодо припинення видачі шенгенських віз росіянам.

13:05 В окупантів ще на один склад поменшало.


12:32 Російська армія зазнає колосальних втрат у війні в Україні. Окупанти намагаються набрати найманців серед громадян країн Центральної Азії, ув'язнених та представників віддалених регіонів. Щоб уникнути небажаного оголошення мобілізації, військових набирають через приватні військові компанії, Росгвардію та "ЛДНР". Про це повідомляє українська розвідка.

12:25 Під завалами зруйнованого ракетним ударом ДК у Чугуєві знайшли тіло загиблої жінки. Пошуки ще двох людей продовжуються.

12:06 Пожежу, яка сталася внаслідок ракетного удару по селу Затока, ліквідовано. За інформацією ДСНС, на місці травмувався чоловік, якому надали медичну допомогу, до лікарні їхати він відмовився.

11:49 Партизанський рух у Керчі нагадує окупантам, що Крим – це Україна.

11:25 В окупованому Криму вчителям розсилають оголошення про збирання російськомовної літератури та символіки для шкіл окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

11:22 Рашисти випустили 18 ракет Миколаївської області. 6 ракет Х-59 були випущені з літаків та 12 ракет типу С300. Частина з них була збита. Інша частина потрапила у критичну інфраструктуру та підприємства. На щастя, обійшлося без жертв. Також росіяни обстрілами зруйнували три секції залізничного мосту.

11:13 Україна повернула ще 25 тіл полеглих захисників із тимчасово окупованих територій.

10:45 Сьогодні від окупантів прилетіло до курортного села Затока.

10:32 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба про російські загрози щодо постачання газу до Європи:

Путінська газова війна проти Європи - пряме продовження його війни в Україні. Він завдаватиме шкоди скрізь, де тільки зможе. Він використовуватиме будь-яку залежність Європи від Росії, щоб зруйнувати звичайне життя кожної європейської родини. Єдиний шлях - жорстко бити у відповідь і позбавлятися від будь-якої залежності ”.

10:22 На ворожому блокпосту у Василівці за тиждень померло 5 людей, заявив мер Мелітополя Іван Федоров. За його словами, Василівка – єдиний пункт проїзду мешканців тимчасово окупованих Запорізькою, Херсонською, Донецькою та Луганською областями на підконтрольну Україні територію. Однак у черзі на російському блокпосту стоїть понад 1200 автомобілів. Виїхати намагаються 5000 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій.

" Є зовсім жахливі речі, коли рашисти підходять до наших людей і кажуть: "Якщо хтось із тяжкохворих хоче тут підняти мітинг, то можемо пристрелити прямо зараз у посадці ", - розповів Федоров.

Він повідомив, що окупанти пропускають від 20 до 150 машин на день, але попит значно більший і черга щодня зростає. Водночас росіяни на запит української сторони про організацію "зеленого коридору" цинічно відповідають, що "охочих виїхати немає".

10:11 Очевидці зробили фото наслідків ворожого ракетного удару на Одещині. Місцеві жителі пишуть, що російські ракети зруйнували щонайменше п'ять приватних будинків.

10:00 Вже майже 40 тисяч загиблих окупантів.

09:33 Залишив ногу в Україні - отримав медальку.

09:21 Щоб закріпитися на Луганщині, російські окупанти спалюють населені пункти, які не підкоряються загарбникам. Керівник ОВА Сергій Гайдай повідомив, що, знищуючи вулиці у містах та селах, окупанти покращують своє тактичне становище для наступу на Донеччину.

09:18 Оператор ГТС України виявив різке зростання тиску на ділянці газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" поблизу кордону з Росією, що потенційно може призвести до аварії на об'єкті.

09:00 Відео ранкового обстрілу Миколаєва. Росіяни потрапили в об'єкт критичної інфраструктури, порт та автотранспортне підприємство. Постраждалих немає.

08:41 Російська окупаційна адміністрація створила загони "тітушок" для фарбування української символіки на території Херсонської області. Загарбники прирівняли будь-яку українську символіку до екстремізму.

Для перефарбування української символіки створено спеціальні групи, нібито з місцевих. Однак чомусь "місцеві" закривають обличчя масками, або зйомку проводять зі спини. підпілля ”, – зазначає сайт Сил спеціальних операцій України.

08:14 Півднем України завдано масованого ракетного удару, у тому числі із застосуванням авіації з боку Чорного моря.

На Одещині є потрапляння до приватних будівель прибережних сіл з наступним займанням. На місцях працюють рятувальники. Попередньо постраждалих немає.

У Миколаївській області атаковано портову інфраструктуру. Водночас по Миколаївському району завдано удару і ЗРК С-300 із тимчасово окупованої Херсонщини. Є влучення в авторинок, інші відкриті території передмістя. Інформація про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюється.

07:58 Арестович заявив, що ЗСУ повністю знищили 35 мотострілкових полків та 10 танкових полків росіян. Це 10 мотострілкових дивізій або 5 загальновійськових армій.

07:50 Дніпропетровщина. Вночі окупанти вдарили по околицях села Кошове Криворізького району. На щастя, жертв немає, руйнувань також. Пошкоджено лінії електропостачання. Крім того, було обстріляно прикордонні території Марганецької громади Нікопольського району. Без жертв та без руйнувань.

07:36 У Киргизстані окупанти вербують місцевих жителів для участі у "спецоперації". За це їм обіцяють 240 тис. руб. на місяць та спрощене отримання російського громадянства. Умови прийому мінімальні: військова підготовка не потрібна, наявність судимості не має значення. Потрібно лише видалити облікові записи в соцмережах і використовувати кнопковий телефон без камери.

07:13 Бійці 228-го батальйону 127-ї бригади тероборони Харкова знищили командно-наглядовий пункт окупантів.

06:57 Братчук заявив, що ракетна атака на Одещині була здійснена із застосуванням стратегічної авіації.

06:50 У тимчасово окупованому Донецьку горить нафтобаза у Будьонівському районі міста.

06:40 Мер Харкова підтвердив, що росіяни зранку обстріляли місто. Є "приліт" у цивільні об'єкти. Снаряд потрапив до будівлі, яка не має жодного відношення до військової інфраструктури. Також окупанти били сьогодні Одесою. У мережах повідомляють про "приліт".

06:40 Оновлена мапа бойових дій.

06:40 Минулої доби авіація ЗСУ завдала 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів росіян, у тому числі по 6 опорних пунктах, скупченням озброєння та військової техніки, за пунктом управління 11 окремої десантно-штурмової бригади росіян та їхнього складу боєприпасів пункту П'ятихатки. Загалом українські військові на півдні знищили:

  • 48 окупантів;
  • 4 танки Т-72;
  • 152-мм гаубицю;
  • САУ;
  • 3 броньовані автомобілі;
  • 3 іншої броньованої техніки.

Вже 153 добу триває повномасштабна війна Росії проти українського народу. На сьогоднішній день російська армія втратила майже 40 тисяч військових та тисячі одиниць бойової техніки. Ворог не припиняє спроби захопити нові території. У відповідь ЗСУ завдають ударів по командних пунктах, складах боєприпасів та місцях дислокації підрозділів ворога. Зокрема, за останню добу авіація ЗСУ завдали 7 ударів по місцях дислокації окупантів, у тому числі по 6 опорних пунктах, скупченнях озброєння та військової техніки та по командно-спостережному пункту на півдні.

Тим часом Захід продовжує надавати Україні військову допомогу, постачаючи системи залпового вогню HIMARS та багато іншого.

У ніч на 26 липня росіяни вкотре обстріляли Одесу та Харків.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 липня


21:39 HIMARS в Україні знищили двох найкращих пілотів Путіна, а також десятки офіцерів, складів та командних пунктів.

Поки керівництво РФ розповідає, що Himars нічого не змінює, на фронті саме від цих ракет загинули льотчик-винищувач у званні підполковника Максим Потемін та льотчик-винищувач полковник Анатолій Стасюкевич.

Загалом, за п'ять місяців війни, Росія втратила близько третини свого боєздатного контингенту.

21:31 У Міноборони РФ готуються до проведення масштабних військових навчань "Схід-2022", які відбудуться на полігонах Східного військового округу. При цьому в Міноборони РФ переконують – вони нібито не мають відношення до війни з Україною.

20:48 Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оголосила дефолт щодо єврооблігацій.

20:29 Президент України Володимир Зеленський відзначений премією Уїнстона Черчілля за лідерство Міжнародного товариства Уінстона Черчілля. Глава держави взяв участь у церемонії нагородження у форматі відеоконференції.

19:50 Російські окупанти зазнали втрат у результаті розвідувальних дій на фронті. Вони виникла системна проблема з поповненням особового складу.

19:00 У ДСНС повідомляють, що на Київщині, розбираючи вибухонебезпечний предмет, загинув 16-річний мешканець села Королівка Бучанського району.

"Встановлено, що під час розбирання на приватному дворі предмета, схожого на військову зброю, стався вибух, внаслідок чого загинув хлопець 2006 року народження", - йдеться у повідомленні.

18:49 Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з турецьким лідером Реджепом Тайіпом Ердоганом запропонував налагодити виробництво ударних безпілотників "Байрактар" у РФ.

15:09 Рада Європейського союзу сьогодні вирішила продовжити ще на півроку, до 31 січня 2023 року, санкції проти Росії. В даний час вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження на фінанси, енергетику, технології та товари подвійного використання, промисловість, транспорт та предмети розкоші.

14:35 Після ракетного удару по Затоці пошкодження отримали житлові будинки та відпочинкові бази. На місці працює комісія, яка підраховуватиме збитки. Як виглядають зруйновані будинки і що кажуть свідки — у відео.

13:58 Першому заступнику та заступнику мера тимчасово окупованого Вовчанська прокуратура оголосила про підозри у державній зраді. Обидва підозрювані добровільно погодилися співпрацювати з окупантами, брали участь у нарадах, які проводили росіяни з так званим "головою тимчасової громадянської адміністрації".

13:35 МЗС Естонії готує пропозицію до ЄС щодо припинення видачі шенгенських віз росіянам.

13:05 В окупантів ще на один склад поменшало.


12:32 Російська армія зазнає колосальних втрат у війні в Україні. Окупанти намагаються набрати найманців серед громадян країн Центральної Азії, ув'язнених та представників віддалених регіонів. Щоб уникнути небажаного оголошення мобілізації, військових набирають через приватні військові компанії, Росгвардію та "ЛДНР". Про це повідомляє українська розвідка.

12:25 Під завалами зруйнованого ракетним ударом ДК у Чугуєві знайшли тіло загиблої жінки. Пошуки ще двох людей продовжуються.

12:06 Пожежу, яка сталася внаслідок ракетного удару по селу Затока, ліквідовано. За інформацією ДСНС, на місці травмувався чоловік, якому надали медичну допомогу, до лікарні їхати він відмовився.

11:49 Партизанський рух у Керчі нагадує окупантам, що Крим – це Україна.

11:25 В окупованому Криму вчителям розсилають оголошення про збирання російськомовної літератури та символіки для шкіл окупованих територій Херсонської та Запорізької областей.

11:22 Рашисти випустили 18 ракет Миколаївської області. 6 ракет Х-59 були випущені з літаків та 12 ракет типу С300. Частина з них була збита. Інша частина потрапила у критичну інфраструктуру та підприємства. На щастя, обійшлося без жертв. Також росіяни обстрілами зруйнували три секції залізничного мосту.

11:13 Україна повернула ще 25 тіл полеглих захисників із тимчасово окупованих територій.

10:45 Сьогодні від окупантів прилетіло до курортного села Затока.

10:32 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба про російські загрози щодо постачання газу до Європи:

Путінська газова війна проти Європи - пряме продовження його війни в Україні. Він завдаватиме шкоди скрізь, де тільки зможе. Він використовуватиме будь-яку залежність Європи від Росії, щоб зруйнувати звичайне життя кожної європейської родини. Єдиний шлях - жорстко бити у відповідь і позбавлятися від будь-якої залежності ”.

10:22 На ворожому блокпосту у Василівці за тиждень померло 5 людей, заявив мер Мелітополя Іван Федоров. За його словами, Василівка – єдиний пункт проїзду мешканців тимчасово окупованих Запорізькою, Херсонською, Донецькою та Луганською областями на підконтрольну Україні територію. Однак у черзі на російському блокпосту стоїть понад 1200 автомобілів. Виїхати намагаються 5000 тисяч мешканців тимчасово окупованих територій.

" Є зовсім жахливі речі, коли рашисти підходять до наших людей і кажуть: "Якщо хтось із тяжкохворих хоче тут підняти мітинг, то можемо пристрелити прямо зараз у посадці ", - розповів Федоров.

Він повідомив, що окупанти пропускають від 20 до 150 машин на день, але попит значно більший і черга щодня зростає. Водночас росіяни на запит української сторони про організацію "зеленого коридору" цинічно відповідають, що "охочих виїхати немає".

10:11 Очевидці зробили фото наслідків ворожого ракетного удару на Одещині. Місцеві жителі пишуть, що російські ракети зруйнували щонайменше п'ять приватних будинків.

10:00 Вже майже 40 тисяч загиблих окупантів.

09:33 Залишив ногу в Україні - отримав медальку.

09:21 Щоб закріпитися на Луганщині, російські окупанти спалюють населені пункти, які не підкоряються загарбникам. Керівник ОВА Сергій Гайдай повідомив, що, знищуючи вулиці у містах та селах, окупанти покращують своє тактичне становище для наступу на Донеччину.

09:18 Оператор ГТС України виявив різке зростання тиску на ділянці газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород" поблизу кордону з Росією, що потенційно може призвести до аварії на об'єкті.

09:00 Відео ранкового обстрілу Миколаєва. Росіяни потрапили в об'єкт критичної інфраструктури, порт та автотранспортне підприємство. Постраждалих немає.

08:41 Російська окупаційна адміністрація створила загони "тітушок" для фарбування української символіки на території Херсонської області. Загарбники прирівняли будь-яку українську символіку до екстремізму.

Для перефарбування української символіки створено спеціальні групи, нібито з місцевих. Однак чомусь "місцеві" закривають обличчя масками, або зйомку проводять зі спини. підпілля ”, – зазначає сайт Сил спеціальних операцій України.

08:14 Півднем України завдано масованого ракетного удару, у тому числі із застосуванням авіації з боку Чорного моря.

На Одещині є потрапляння до приватних будівель прибережних сіл з наступним займанням. На місцях працюють рятувальники. Попередньо постраждалих немає.

У Миколаївській області атаковано портову інфраструктуру. Водночас по Миколаївському району завдано удару і ЗРК С-300 із тимчасово окупованої Херсонщини. Є влучення в авторинок, інші відкриті території передмістя. Інформація про масштаби руйнувань та постраждалих уточнюється.

07:58 Арестович заявив, що ЗСУ повністю знищили 35 мотострілецьких полків та 10 танкових полків росіян. Це 10 мотострілкових дивізій або 5 загальновійськових армій.

07:50 Дніпропетровщина. Вночі окупанти вдарили по околицях села Кошове Криворізького району. На щастя, жертв немає, руйнувань також. Пошкоджено лінії електропостачання. Крім того, було обстріляно прикордонні території Марганецької громади Нікопольського району. Без жертв та без руйнувань.

07:36 У Киргизстані окупанти вербують місцевих жителів для участі у "спецоперації". За це їм обіцяють 240 тис. руб. на місяць та спрощене отримання російського громадянства. Умови прийому мінімальні: військова підготовка не потрібна, наявність судимості не має значення. Потрібно лише видалити облікові записи в соцмережах і використовувати кнопковий телефон без камери.

07:13 Бійці 228-го батальйону 127-ї бригади тероборони Харкова знищили командно-наглядовий пункт окупантів.

06:57 Братчук заявив, що ракетна атака на Одещині була здійснена із застосуванням стратегічної авіації.

06:50 У тимчасово окупованому Донецьку горить нафтобаза у Будьонівському районі міста.

06:40 Мер Харкова підтвердив, що росіяни зранку обстріляли місто. Є "приліт" у цивільні об'єкти. Снаряд потрапив до будівлі, яка не має жодного відношення до військової інфраструктури. Також окупанти били сьогодні Одесою. У мережах повідомляють про "приліт".

06:40 Оновлена мапа бойових дій.

06:40 Минулої доби авіація ЗСУ завдала 7 ударів по місцях дислокації та розгортання підрозділів росіян, у тому числі по 6 опорних пунктах, скупченням озброєння та військової техніки, за пунктом управління 11 окремої десантно-штурмової бригади росіян та їхнього складу боєприпасів пункту П'ятихатки. Загалом українські військові на півдні знищили:

  • 48 окупантів;
  • 4 танки Т-72;
  • 152-мм гаубицю;
  • САУ;
  • 3 броньовані автомобілі;
  • 3 іншої броньованої техніки.