RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Небезпечна гра з вогнем: з'явилася перша реакція Китаю на візит Пелосі до Тайваню

У вівторок, 2 серпня, о 17:43 за київським часом, літак із головою Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі приземлився на острів Тайвань. У зв'язку з цим Міністерство закордонних справ КНР висловило рішучий протест.

Місцеві ЗМІ опублікували першу реакцію Китаю на візит американської чиновниці до острівної держави.

"Візит Пелосі на Тайвань серйозно порушує принцип "одного Китаю" та положення трьох китайсько-американських комюніке", - заявили в МЗС.

У Піднебесній закликали США припинити втручатися у внутрішні справи КНР і “потурати силам, які виступають за незалежність Тайваню”.

“Візит Пелосі до Тайваню є серйозним порушенням суверенітету та територіальної цілісності Китаю, – зазначили у зовнішньополітичному відомстві. – США хочуть за допомогою Тайваню стримувати Китай, це дуже небезпечна гра з вогнем”.

Крім того, Пекін пообіцяв у відповідь на візит Пелосі вжити необхідних заходів для захисту державного суверенітету.

Разом з тим командування східної зони армії КНР оголосило про початок серії військових операцій біля Тайваню вже сьогодні ввечері: "Ми збираємося провести спільні морські та повітряні навчання в повітряному просторі на північ, південний захід і південний схід від острова Тайвань. Ми проведемо бойові стрільби з великої дальності в Тайванській протоці, ці військові операції націлені на недавні дії США з тайванського питання. КНР також проведе бойові стрільби у водах біля східного узбережжя острова Тайвань".

Нагадаємо, в очікуванні візиту на Тайвань голови Палати представників Конгресу США Китай погрожував збити літак Ненсі Пелосі.

Також 2 серпня КНР та США стягнули військові кораблі в район острівної держави, а Пекін закрив небо для цивільних літаків.