RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вторгнення 24 лютого: чому Зеленський казав українцям, що Путін не нападе

Президент України Володимир Зеленський розповів, з яких причин не повідомив український народ про те, що російські танки стрімко перетнули українські кордони та почали рух на столицю.

В інтерв'ю Washington Post глава держави уточнив, особисто вирішив до останнього не інформувати населення про наближення повномасштабної війни.

Зеленський визнав, що отримував інформацію від США про російську загрозу, також не заперечував зустріч у січні з директором ЦРУ Бернсом.

Але при цьому український лідер наполягає, що західні партнери не давали подробиць передбачуваного нападу, а говорили про нього "спільними словами".

"Я не готовий повідомити все, що тоді говорив Бернс, але його головні сигнали були про загрози моєму життю. І це були не перші сигнали - вони надходили звідусіль, від наших спецслужб, від іноземних колег і так далі", - сказав він.

Зеленський зазначив, що про початок війни не йшлося лише заради того, щоб не посіяти хаос та не спровокувати економічні проблеми.

При цьому він вважає своє рішення правильним і таким, що допоміг підготуватися до нападу.

"І ось що сталося, коли почалося вторгнення - ми були настільки сильні, наскільки могли бути... Я не маю жодних претензій - аж до моменту, коли хтось починає говорити мені: "Але ми посилали тобі сигнали". До цього моменту у мене немає претензій. Але коли хтось стверджує, що вони надсилали нам якісь сигнали, я кажу їм: "Надайте нам зброю". Я був абсолютно правий, і я в цьому впевнений навіть зараз", - завершив він.

Нагадаємо, що 175 добу триває повномасштабна війна, розв'язана Росією проти українського народу.