RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зустріч Зеленського з Гутеррішем та Ердоганом: онлайн та всі подробиці

У четвер, 18 серпня, у Львові почалася тристороння зустріч президентів Туреччини та України, Реджепа Таїпа Ердогана та Володимира Зеленського, а також генсека ООН Антоніу Гутерріша – головними темами переговорів стануть можлива зустріч Зеленського з Путіним, Запорізька АЕС та експорт українського зерна на світові ринки.

"Апостроф" у режимі онлайн стежить за переговорами.


19:32 Генсек ООН Антоніу Гутерріш після зустрічі з Володимиром Зеленським і Реджепом Ердоганом заявив, що головою місії з встановлення фактів вибуху в Оленівці буде призначено представника Бразилії.

Також він повідомив, що ООН працює над отриманням безпечного доступу до району СІЗО у Оленівці.

19:30 Після переговорів з Реджепом Ердоганом та Антоніу Гутеррішем Володимир Зеленський заявив, що кількість кораблів для вивезення українського зерна має бути збільшена.

Також український президент заявив, що учасники переговорів намітили можливі шляхи покращення ініціативи щодо зернової угоди.

Генсек ООН Гутерріш у свою чергу заявив, що продовження експорту продовольства та добрив з Росії та з України є критично важливим для стабілізації світового ринку.

19:25 Зеленський заявив, що переговори з Росією можливі лише в тому разі, якщо російські війська залишать незаконно окуповану територію України.

19:10 У розмові з Гутеррішем Зеленський наголосив, що ООН має забезпечити безпеку Запорізької АЕС, демілітаризацію та повне звільнення від російських військ цього стратегічного об'єкту.

Президент та генсек ООН узгодили параметри можливої місії МАГАТЕ на ЗАЕС. Вона має бути здійснена легальним способом через вільну від окупантів територію, йдеться на офіційному сайті президента України.

18:10 Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь Туреччини у повоєнній відбудові України, підписано у Львові у присутності президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

18:00 Зустріч Зеленського, Гутерріша та Ердогана завершилася. Перемовини тривали лише 40 хвилин, — повідомляє турецький портал Haberturk. Чекаємо на інформацію щодо перемовин.

17:37 Візит Ердгана до України – вагомий меседж підтримки з боку такої потужної країни, заявив Зеленський.

Під час зустрічі у Львові з Ердоганом обговорили можливість удосконалення зернової ініціативи, ситуацію навколо Запорізької АЕС та ядерний шантаж з боку окупантів, масштабну крадіжку Росією зерна на тимчасово окупованій території України. Також торкнулися питань оборонної взаємодії, підкреслив глава української держави.

Він упевнений, подальше розширення співпраці між Україною і Туреччиною посилить обидві сторони, йдеться у повідомленні пресслужби Банкової.

17:27 Після зустрічі Ердоган, Зеленський та Гутерріш проведуть спільну прес-конференцію.

17:25 Зеленський, Ердоган та Гутерреш почали тристоронні переговори про війну в Україні. За даними турецьких ЗМІ, ця зустріч почалася після двогодинних переговорів лідерів Туреччини та України.

17:20 Поки тривають переговори Зеленського з Ердоганом, журналісти взяли в облогу палац Потоцьких у Львові.

17:00 У рамках зустрічі глав двох держав пройшли і переговори міністра оборони України Олексія Резнікова та міністра національної оборони Туреччини Хулусі Акара. Згідно з повідомленням Міністерства нацоборони Туреччини, сторони обговорили питання двосторонніх відносин, співробітництва та регіональної безпеки.

16:30 Під час зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем Зеленський домовився про продовження координації в реалізації зернової ініціативи. Обговорили можливі напрямки її розвитку, питання незаконної та примусової депортації українців, звільнення з полону наших військовослужбовців і медиків.

Окрему увагу приділили темі ядерного шантажу Росії на Запорізькій АЕС. Цей свідомий терор з боку агресора може мати глобальні катастрофічні наслідки. Тому ООН повинна забезпечити безпеку цього стратегічного об’єкта, його демілітаризацію та повне звільнення від російських військ, йдеться у повідомленні пресслужби українського лідера.

16:05 Турецькі ЗМІ викладають відео із зустрічі Зеленського та Ердогана у Львові.

15:45 З'явилися перші фото із зустрічі Зеленського та Ердогана.

15:38 Ердогана на переговорах із Зеленським супроводжує велика делегація, серед інших у ній глави МЗС, мінсільгоспу, мінторгу, міненерго, міноборони, розвідки, управління оборонпрому та Baykar Makina (виробник "Байрактарів").

15:05 Переговори президента Туреччини Ердогана та глави України Володимира Зеленського розпочалися у Львові, – повідомляє турецький телеканал A Haber.

14:01 Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув з офіційним візитом до України. Він уже перебуває у Львові.

13:55 Генсеку ООН Антоніу Гутеррішу проводять екскурсію до Львівського національного університету імені Івана Франка.

13:06 росія заявила про готовність до прямих переговорів Зеленського та Путіна, - CNN Turk.

За даними видання, Путін нібито натякнув на переговорах із Ердоганом 5 серпня, що може зустрітися із Зеленським.

"Тепер, щоб зупинити війну, російська сторона заявила: "По-перше, лідери можуть обговорити та визначити дорожню карту. Потім делегації можуть розпочати роботу із втілення цієї дорожньої карти у життя", - зазначили на каналі.

11:57 Кортеж президента Туреччини вже у Львові


Відомо, що насамперед планується зустріч президентів України та Туреччини для обговорення "всіх аспектів відносин" цих країн, після чого до них приєднається генсек ООН Антоніу Гутерріш.

За інформацією Адміністрації президента Туреччини, у рамках тристоронніх переговорів обговорюватиметься можливість припинення війни в Україні дипломатичним шляхом. Також, турецьке телебачення з посиланням на свої джерела заявило, що Реджеп Тайіп Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч з Путіним.

Окрім того, лідери обговорять можливі шляхи посилення діяльності створеного механізму експорту українського зерна на світові ринки. Також час буде приділено обговоренню ситуації на Запорізькій АЕС.

Відомо, що Генсек ООН уже прибув до Львова, аби підготуватись до зустрічі. Про це повідомив Володимир Зеленський: "В Україну вже прибув генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш. Працюватимемо над необхідними для України результатами".

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також уже вилетів приватним літаком з аеропорту Анкара Есенбога. Політ турецького лідера займе близько двох годин, після чого він прибуде до Польщі, звідки наземним транспортом приїде до Львова.