RU  UA

Це агонія: політолог про "відкриті уроки" від Путіна та Лукашенка на День знань

"Відкритими уроками" Володимир Путін та Олександр Лукашенко намагаються розширити базу своєї підтримки за рахунок молоді та дітей.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів політолог Олег Саакян.

Так він прокоментував те, що президенти-диктатори Росії та Білорусі влаштували "уроки" для дітей у День знань, 1 вересня.

"Це агонія. Це не означає, що росія вже рухнула, лукашенкіська Білорусь – так само, але режим розуміє, що він на своєму заході. Відповідно, намагаються тепер вийти на молодь, на дітлахів і показати таким чином, що вони розширюють базу своєї підтримки. Дітлахи - це завжди на батьків, це створює відчуття тотальності, тому що, якщо вже агітують дітей, то це означає, що всі так думають", - зазначив він.

За його словами, до таких старих технологій вдаються всі режими.

"Але коли дійсно два діди йдуть і персонально, так р’яно і зашкваристо розповідають, то це говорить про те, що все дуже погано. Цей режим настільки вже архаїчний, він настільки забувся у вчорашньому дні і намагається вчорашній день натягнути не тільки на сьогодні, а й на дітей – на завтра, що воно буде ще більше контрастувати. Вони самі зараз створюють іскри, які в майбутньому запалять багаття", - додав Олег Саакян.

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін, який розв'язав війну в Україні під неодноразово змінюваними приводами, назвав чергову мету "спеціальної операції". Про це він оголосив на "відкритому уроці" перед дітьми.