RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

ЗСУ методично перемелюють сили окупантів: хроніка війни 4 вересня

Почалася 193-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. Ворог відкинутий у районах Богородичного, Пасіки, Долини, Бахмута, Покровського, Бахмутського, Пісків та Первомайського на Донбасі та зазнає втрат на південній частині фронту.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 3 вересня


23:58 З'явилися повідомлення про чергові удари по скупченню техніки та військ російських окупантів у Чорнобаївці на Херсонщині.

23:11 ЗСУ показали тимчасово окупуваного Херсону. Фото зробили за допомогою дрону Dji Mavic.

21:10 У мережі з'явилися кадри ймовірного чергового "прильоту" по Антонівському мосту в окупованому Херсоні.

20:10 Під час виконання бойового завдання розвідувальна група ЗСУ знищила БТР-80 та особовий склад російських окупантів. Про це повідомило Командування Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

18:59 Російські окупанти знову обстріляли Харків. Під вогнем опинилися приватний сектор Холодногірського та Новобаварського районів. За попередніми даними, двоє людей опинилися в лікарні з пораненнями.

17:45 На півдні України ЗСУ знищили "надсучасний" російський комплекс РЕБ "Поле-21".

14:50 Зеленський провів телефонну розмову з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Йшлося про якнайшвидше виділення чергового траншу макрофінансу в 5 млрд євро, запровадження 8-го пакету санкцій проти РФ та заборону на видачу віз російським громадянам.

14:10 Сьогодні, 4 вересня, стало відомо, що бійці ЗСУ підняли синьо-жовтий прапор над Високопіллям Херсонської області.

Відтепер селище знову під контролем українських військових.

13:30 Українські військові форсували Cіверський Донець і повернули під свій контроль населений пункт Озерне у Донецькій області.

13:10 З початку доби 4-го вересня було випущено більше десяти ракет, дві з яких - Х-59 та імовірно "Іскандер-К" були знищені силами та засобами протиповітряної оборони ПС ЗСУ. Крім того, противник продовжує використовувати зенітні ракети С-300, обстрілюючи прифронтову зону, зокрема, цивільні об’єкти в обласних центрах.

12:50 Бійці 128-ї бригади ЗСУ захопила сучасний російський комплекс РЕБ "Силок-М1". Він в автоматичному режимі може виявляти безпілотні літальні апарати, визначати їхні координати, а потім придушувати канали управління, телеметрії та зв’язку.

12:10 Вранці у неділю, 4 вересня, російські війська атакували Очаків Миколаївської області. Зруйновані елеватор та десятки будинків, знищено декілька тисяч тонн зерна, повідомив заступник міського голови Очакова Олексій Васьков.


10:35 У Мелітополі знищений ворожий гвинтокрил, заявив мер Іван Федоров.

10:20 Окупанти із Криму намагалися ракетами вдарити по материковій Україні, проте щось пішло не так.


09:55 Станом на ранок 4 вересня 1122 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 382 дитини загинули та понад 740 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

09:30 В Херсонській області окупанти зранку проводять т.зв. фільтраційні заходи. Таким чином, за інформацією Руху опору "Південь" УДА, намагаються залякати місцевих мешканців і змусити їх видати рідних і близьких - учасників партизанського руху. Методички НКВС у Московії не змінилися.

09:10 Минулої доби, 3 вересня, ЗСУ знищили 450 окупантів, 15 танків і 27 бронемашин ворога.

08:55 Вночі Харків піддався черговому ракетному удару по цивільній інфраструктурі. Одна з ворожих ракет влучила вресторанний комплекс у Київському районі міста. Всі його будівлі були споруджені з деревини, тому одразу після вибуху виникла пожежа, яка охопила майже всю територію комплексу. Горіли дві основні будівлі та літній павільйон на загальній площі 2200 кв.м.

08:40 У Миколаєві рашисти обстріляли житлові будинки та медустанови, повідомив мер Олександр Сенкевич. Крім того, постраждали електромережі та водогін, на місці подій працюють комунальні служби.

08:30 Жителі окупованого Криму знову могли почути "бавовну".


08:25 Радник Офісу президента Олексій Арестович у коментарі The WSJ назвав "системним перемелюванням армії Путіна" тактику українських формувань на півдні країни.

"ЗСУ працюють над тим, щоб виявити ворожу систему оперативного матеріально-технічного постачання та знищити її за допомогою артилерії та HIMARS. А цей процес може зайняти час. Поспішати нікуди. Нам потрібно, щоб противник не міг і не бажав ефективно чинити опір" , - наголосив Арештович у спілкуванні із журналістами.

08:10 Стало відомо, що єдиною можливістю вижити у російських окупантів на Херсонщині залишається здавання в полон - позаду російських військ стоять загороджувальні загони кадировців, які можуть мстити за вбитих під час чеченських кампаній.

08:00 Нашою авіацією завдано 24 удари по опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки, командних пунктів та транспортних шляхів окупантів.

На думку американського Інституту вивчення війни (ISW), лінія фронту в Україні виглядає таким чином:

Харківський напрямок

Донецький напрямок

Південнобузький напрямок

За даними оперативного командування "Південь", протягом доби 3 вересня на південному напрямку наші воїни знищили:

  • 138 рашистів;
  • 9 танків;
  • гаубицю "Мста-Б";
  • РСЗВ «Ураган»;
  • пускову установку С-300;
  • гармату-гаубицю 152 калібру;
  • 18 одиниць автобронетехніки.

Також знищено склад боєприпасів у Баштанському районі та вражено поромну переправу поблизу Берислава.