RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Нові санкції проти РФ та звільнення Лимана: головне із звернення Зеленського

219 день війни ворог почав із свідомого та абсолютно прорахованого вбивства українців у Запоріжжі. Його злочини не залишаються без відповіді: партнери вводять жорсткі санкції, ЗСУ звільняють наші землі.

Про це заявив у вечірньому зверненні президент України Володимир Зеленський.

"У Москві сьогодні відбувся якийсь там черговий фарс. Щось там відзначали. Щось там скандували. Співали на площі. Говорили про Запоріжжя... Коли вони самі ж у Запоріжжі влаштували таке. Нелюди. Вічна пам’ять усім загиблим від російських терактів!", - заявив глава держави.

Він також розповів про те, що наша країна сьогодні ухвалила рішення на свій захист, які будуть реалізовані. Рішення РНБО та Ставки.

"Я вже детально прозвітував сьогодні вдень про нашу заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою. Та про очевидну готовність України до переговорів з Російською Федерацією – але вже з іншим Президентом Росії, який розумітиме, що відбувається", - продовжив Зеленський.

Він також розповів про рішення РНБО щодо санкцій проти російських фізичних та юридичних осіб.

"Там дійсно великий перелік, доволі гучні прізвища. Але все ж ми орієнтуємося не на гучність, а на те, щоб реально демонтувати російський вплив і при цьому вплинути на стан справ у самій Російській Федерації. Тож запроваджуються обмеження проти кількох тисяч субʼєктів. Синхронізуються санкції України і наших партнерів. Впроваджуються нові санкції проти ключових персоналій, проти значущих російських підприємств. Звичайно, санкції будуть застосовані й до тих громадян інших держав, які взяли участь у російському фарсі на окупованій території нашої держави", - продовжив він.

А от псевдореферендуми, які проводять окупанти, Зеленський назвав елементами агресії проти суверенної держави, додавши, що всі причетні до організації чи проведення цього фарсу будуть притягнуті до відповідальності.

"...Ми повинні звільнити всю нашу землю, і це буде найкращий доказ того, що міжнародне право і людські цінності не зламати жодній державі-терористу, навіть такій, що обнаглела, як Росія. У нас є суттєві результати на сході нашої країни. Всі чули те, що відбувається в Лимані Донецької області", - додав Зеленський, подякувавши всім українським бійцям за реалізацію "елементу нашого оборонного задуму".

"Особливо хочу сьогодні відзначити бійців 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади та 54-ї окремої механізованої бригади за незмінну хоробрість і героїзм на Сіверському та Бахмутському напрямках. А також наших військовослужбовців 214-го окремого стрілецького батальйону, ССО та 1 тероборони за звільнення Ямполя. Дякую та підрозділам нашої розвідки – ГУР МО, а також СБУ", - сказав у вечірньому зверненні глава держави.


Нагадаємо, "Апостроф" писав, як змінювалася риторика Путіна з приводу війни в Україні.