RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Удар росіян по Харкову та наступ ЗСУ на півдні та сході країни: онлайн війни 4 жовтня

Україна 223 день продовжує вести запеклу боротьбу з російськими окупантами. Армія РФ зазнає колосальних втрат у боях з українськими силами оборони - кількість загиблих уже перевищила 60 тисяч людей. Водночас ЗСУ продовжують активний контрнаступ на сході та півдні України. Зокрема, українські військові зайшли до села Шевченківка на Херсонщині та просуваються у бік Каховки.

У ніч на 4 жовтня окупанти вкотре обстріляли центральну частину Харкова.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 3 жовтня


23:11 У вівторок, 4 жовтня, українські військові підтвердили визволення та деокупацію восьми населених пунктів Херсонської області.

Повідомляється, що ЗСУ звільнили:

  • Любимівку;
  • Хрещенівку;
  • Золоту Балку;
  • Біляївку;
  • Українку;
  • Велику Олександрівку;
  • Малу Олександрівку;
  • Давидів Брід.

22:21 ЗСУ звільнили Петропавлівку під Куп'янськом на Харківщині

21:31 Фінляндія найближчим часом ухвалить рішення про надання Україні нового пакету військової допомоги на 93 мільйони євро.

20:28 Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійдуть ракетні установки HIMARS. Пакет озброєння на суму 625 млн доларів також включає артилерійські системи та боєприпаси, бронетехніку та транспортні засоби.

19:55 Голова Національного банку України Кирило Шевченко оголосив про звільнення у зв'язку з проблемами зі здоров'ям.

19:30 У вівторок, 4 жовтня, президент США Джо Байден провів телефонну розмову зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. Деталі поки немає.

17:58 П'ять мільйонів пігулок йоду передала Єврокомісія в Україну, - повідомив єврокомісар Янез Ленарчич в інтерв'ю німецькому порталу RND

17:22 За один місяць ЗСУ звільнили більше територій, ніж Росія захопила за три місяці.

16:56 У вівторок, 4 жовтня, українські військові продовжили активно просуватися та займати населені пункти на Херсонщині.

16:26 У Міноборони підтвердили звільнення Давидова Брода на Херсонщині

15:20 Фінляндія готує 9 пакет оборонної допомоги Україні. Влада зазначила, що він "швидше за все, не буде останнім".

15:07 Німецький міністр закордонних справ Анналена Бербок вважає, що поки що немає шансів на те, що переговори покладуть край війні, яку Росія почала проти України: " Його (Путіна - ред.) пропозиція звучала приблизно так: "Ми пограбували вашу країну, поневоляємо ваших громадян, а потім ви зможете підписати світ". Це протилежно світу. Це терор і несвобода ".

14:53 Повідомляють про вибухи Миколаївщини.

14:33 ЗСУ звільнили села Богуславка та Борівська Андріївка Харківської області.

14:12 Жителів Луганщини проситимуть евакуюватися через контрнаступ Збройних сил України, зиму радять провести не у великих містах.

Найближчим часом ми звертатимемося до людей з проханням виїхати з великих міст до інших населених пунктів, де можна перечекати контрнаступ. У великі міста, такі як Рубіжне, Лисичанськ та Сєвєродонецьк, після деокупації ми не будемо вільно пускати людей. забезпечити – все розбито. Навіть за всіх фінансових можливостей відновлення опалення займе кілька місяців. Можливо, люди матимуть можливість повернутися, щоб перевірити свої квартири, але залишатися на зиму не можна ”, – заявив голова Луганської ОВ Сергій Гайдай.

13:34 Маріуполь. На Сонячній вулиці біля Порт-Сіті окупанти вже знесли кілька будинків. Інші стоять наполовину зруйновані та вигорілі, але в них продовжують жити люди. Загарбники підключили тут електрику, але про опалення не йдеться. Тому вже з середини осені, коли температура почне опускатися, буде дуже важко виживати.

13:07 У Кремлі відреагували на офіційну відмову від будь-яких переговорів із Путіним.

" Чекатимемо зміни позиції Зеленського чи майбутнього президента України" , - заявив Пєсков.

12:58 ЗСУ увійшли до Дудчан.

12:40 Лукашенко заявив, що Білорусь бере участь у "спецоперації" РФ в Україні, але своїх військових не відправляє.

12:30 В Одесі спрацювало ППО. Мінус дрон-камікадзе.

12:14 Рада Федерації та терористичні організації "ЛНР" та "ДНР" ратифікували "договір" про "приєднання" до Росії.

12:04 З початку повномасштабної війни загинули 24 українські медики, 61 отримав поранення, повідомляє МОЗ.

11:37 Зеленський ухвалив рішення РНБО про "неможливість проведення переговорів" з Путіним.

10:56 Правоохоронці знайшли ймовірні тортури, які російські загарбники облаштували у райвідділі поліції у Великому Бурлуці. Там могли утримувати місцевих мешканців.

10:09 Пізній початок осіннього призову росіян свідчить про зростаючий тиск на здатність РФ навчати та екіпірувати велику кількість призовників, вважають у британській розвідці. Проблеми з розміщенням, навчанням, оснащенням та розгортанням мобілізованого та військовозобов'язаного персоналу значні. Витрати в російській адміністративній та матеріально-технічній системах продовжуватимуть підривати ці зусилля.

09:50 Бійці 93 бригади Холодний Яр захопили на деокупованих територіях російську гармату 2С5 "Гіацинт-С" та успішно використовують її проти ворожих батарей.

09:24 Росіяни вдарили ракетами у приватний сектор Краматорства. Двоє людей поранено. Пошкоджено будинки та школа.

09:12 За добу знищено 370 окупантів, 44 танки, 27 бронемашин та іншу техніку.

08:58 Росія може зробити демонстраційний підрив ядерної зброї на кордонах України, про це британська газета Times написала з посиланням на військові джерела. За їхніми даними, Москва швидше за все проведе випробування ядерної зброї в Чорному морі.

08:30 Бійці 92-ї бригади, яка продовжує звільняти Харківщину, захопили найновіший російський танк Т-90 під Куп'янськом. На відео командир бригади Герой України Павло Федосенко особисто керує трофеєм.

08:05 У Харкові внаслідок ракетного удару загинула 46-річна жінка.

07:50 Ілон Маск відповів Володимиру Зеленському на його ставлення до України: " Я все ще дуже підтримую Україну, але переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні та, можливо, світу ".

Також Маск зазначив, що SpaceX продовжує фінансово підтримувати боротьбу проти збройної агресії РФ: " Наразі SpaceX витратили зі своєї кишені на підключення та підтримку Starlink в Україні близько 80 мільйонів доларів. Наша підтримка Росії становить 0 доларів. Очевидно, що ми за Україну ".

Спроба повернути Крим призведе до масової загибелі, ймовірно, невдачі та ризику ядерної війни. Це було б жахливо для України та на Землі.

07:24 Генштаб ЗСУ повідомив, що минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Вимка, Майорськ, Спірне, Озерянівка, Бахмутське, Кам'янка та Тернові Поди.

07:00 За бойовий день на південному напрямку ЗСУ знищили 87 військовослужбовців РФ, 31 танк, 27 одиниць автомобільної та броньованої техніки, РСЗВ "Ураган" та транспортно-заряджувальну машину до неї, мінометний комплекс "Сані". Два російські танки і бойова машина піхоти тепер будуть служити ЗСУ, повідомляє ОК "Південь".

06:57 На Хмельниччині з сьогоднішнього дня скоротили тривалість комендантської години. Його обмеження діятимуть з 00:00 до 05:00.

06:43 У центральних районах Харкова вночі пролунали два потужні вибухи. Російські обстріляли Холодногірський та Новобаварський райони міста. Під ударом щодо одного випадку промисловий, а іншому – інфраструктурний об'єкт. За даними мешканців міста, у деяких районах зникла електрика.

06:43 ЗСУ на сході перерізають трасу Сватово-Кременна. На Херсонщині бійці наступають у районі Дудчан.