RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Пожежа на Кримському мосту, обстріл ЗАЕС та нові успіхи ЗСУ: онлайн війни 8 жовтня

Українські бійці вже 228-й день ведуть запеклу боротьбу з російськими окупантами. Ворог щодня зазнає великих втрат – кількість ліквідованих окупантів становить майже 62 тисячі осіб. ЗСУ продовжують успішний контрнаступ на всіх напрямках, тоді як армія РФ не може вжити жодних ефективних дій у відповідь.

У ніч проти 8 жовтня через черговий обстріл російськими військами відбулося повне знеструмлення Запорізької АЕС. В автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори. Наявних запасів дизельного пального для роботи в такому режимі вистачить на 10 днів.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 7 жовтня


23:53 У Мережі з'явилося відео із фурою, яка, найімовірніше, була підірвана на Кримському мосту. На кадрах видно, що російські силовики не перевіряли машину взагалі.

23:24 У Запоріжжі окупанти потрапили в об'єкт інфраструктури, виникла пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється – голова ОДА Олександр Старух.

22:42 У мережі з'явилося нове фото наслідків вибуху Кримського мосту.

22:05 Окупанти знову обстріляли Запоріжжя, є висока ймовірність нових атак - голова ОДА Старух.

21:39 Компанія Planet опублікувала знімки супутникового Кримського мосту до і після вибуху. Кадри були зроблені в період із 7 по 8 жовтня.

20:52 Російські окупанти вбили чотирьох мирних мешканців смт Куп'янськ-Вузловий: їх розстріляли у погребі житлового будинку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

19:45 В окупованому Криму запустили пором для вантажних автомобілів, а також тестовий потяг мостом через Керченську протоку.

18:42 На залізничній станції Карань поблизу окупованого Маріуполя Донецької області чути вибухи. Про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко.

17:23 У Москві розпочалися арешти військових. Центр російської столиці перекритий, до міста увійшли підрозділи елітної дивізії імені Дзержинського Росгвардії – ГУР Міноборони України.

17:11 Очільник окупаційної "адміністрації" Криму Сергій Аксьонов заявив про відновлення руху через міст для легкових автомобілів та автобусів.

16:05 Окупанти зазнають втрат не лише від ЗСУ - коригувальники ворога часто стріляють по своїх військах. Про це свідчить перехоплення розмови окупанта з дружиною, опубліковане СБУ.

15:48 Після вибуху на Кримському мосту окупанти організували пором із Керчі на територію Росії. На нього вишикувалися черги автомобілів завдовжки три кілометри. Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

14:30 Учора до Мелітополя прибув рефрижератор із трупами російських військових. Їх звозять до міста з Херсонського напрямку, бо там нема куди подіти трупи. Крім того, в Мелітополі окупанти влаштовують різноманітні провокації.

"Синдром масової недовіри один одному присутній у Мелітополі. І ми радимо не висловлювати у відкриту нікому свою проукраїнську позицію. Бо у місті йдуть масові обшуки та взяття в полон людей. А примусове виселення з міста вже стало традицією", - повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

14:02 Мапа з місцем вибуху. Рашисти вперто називають це торжество надзвичайною подією.

13:54 У Донецьку сьогодні теж "бавовна".

13:25 Наслідки нічного обстрілу Харківа. Вибухотехніки вилучили частини ракети С-300, яка вибухнула в повітрі й впала на дах двоповерхової офісної будівлі в Салтівському районі. Частини з маркуванням ракети знайшли на майдані Героїв Небесної Сотні.

13:18 Росіяни намагаються виїхати із Криму.

12:55 Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу привітав вибух на Кримському мості, припустивши, що за цим стоїть український спецназ.

"Естонія, безумовно, вітає це та вітає українські підрозділи спеціального призначення, які, ймовірно, стоять за цією операцією", - сказав Рейнсалу.

12:32 В окупованому Севастополі зняли обмеження на продаж продуктів та бензину у зв’язку з підірваним Керченським мостом. Окупаційна влада запевняє, що "дефіциту не буде" — планують постачати товари тепер не з Росії, а з окупованого півдня України.

11:55 Вранці на Миколаївщині українськими бійцями з великокаліберного кулемета "Утьос" збито дрон-камікадзе "Shahed-136".

11:14 Бельгія утрималася під час голосування за нові санкції ЄС проти Росії. Прем’єр-міністр Александр де Кроо заявив, що утримався, побоюючись наслідків обмежень, що б'ють по сталеливарному сектору.

11:10 Міноборони України: "Ракетний крейсер "Москва" та Керченський міст — два сумнозвісні символи російської влади в українському Криму — зникли. Що далі, росіяни?"

10:08 Вже ліквідовано понад 62 тисячі окупантів.

09:29 Момент вибуху на Керченському мосту.

09:22 Путін доручив створити урядову комісію у зв'язку із вибухом на Кримському мості.

09:09 У Запоріжжі тривають аварійно-рятувальні роботи на місці зруйнованих житлових будинків внаслідок ракетних ударів 6 жовтня. За останніми даними, всього загинуло 17 осіб (з них 1 дитина та 1 особа померла в лікарні), врятовано 21 особу, з яких 12 госпіталізовано.

08:51 "Давай уходим, наверно, отсюда. Что делать?... Толя, я опоздаю, мост горит".

08:31 Так званий "член головної ради військово-цивільної адміністрації" окупантів у Запорізькій області Володимир Рогов повідомив, що в регіон почали прибувати перші мобілізовані в рамках оголошеної Путіним часткової мобілізації.

08:10 На Кримському мосту, крім залізничної лінії, також є серйозні руйнування на автомагістралі.

07:53 Цієї ночі були потужні прильоти в окупованому Іловайську. Місцеві терористи заявили про приліт шести ракет "Хаймарсів". Від лінії фронту до Іловайська – близько 38 кілометрів.

07:49 На Кримському мосту обвалився один із прольотів автодороги. Видно, що залізнична ділянка також пошкоджена.

07:35 Вночі росіяни вдарили по центральній частині Харкова. Попередньо – ракетами. Загорівся один з лікувальних закладів.

07:28 Оновлена карта бойових дій.

07:28 На Керченському мосту стався вибух. Світиться цистерна з паливом.