RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Жодних переговорів з Путіним: Зеленський із потужною промовою виступив перед лідерами G7, відео

Лідери країн "Великої сімки" повинні відмовитися від будь-яких переговорів з главою Кремля Володимиром Путіним, оскільки той розуміє лише "мову терору та ультиматумів".

Про це заявив глава української держави Володимир Зеленський під час онлайн-засідання лідерів країн G7.

Зеленський закликав лідерів держав "Групи семи" визнати очевидний факт - що з нинішнім керівником Росії діалогу не може бути, оскільки глава Кремля сам відкинув діалог, незважаючи на всі спроби України домовитися про мир протягом років.

"Він говорить ультиматумами. Терор - це і є його ставлення до світу, до інших людей", - наголосив президент.

Читайте також: Тихановська звернулася до Зеленського із серйозною пропозицією

Під час звернення до лідерів G7, Зеленський зазначив, що суспільство не зрозуміє їх, якщо вони не обірвуть перспективи Путіна після ударів, вбивств та знущань з мирних людей та міжнародного права. "Ми всі у світі повинні усвідомити: розмови можуть бути або з іншим керівником Росії - який визнаватиме статут ООН, базові принципи людяності та територіальну цілісність України, або в іншій конфігурації, щоб ключовий терорист не мав можливості завдяки терору впливати на ключові рішення. Зараз одна людина блокує світ - і ця людина в Москві", - додав президент.

Крім того, Зеленський запропонував розмістити місію міжнародних спостерігачів чи миротворців на кордоні України з Білоруссю, щоб зняти будь-які провокації від самопроголошеного диктатора Олександра Лукашенка.

Зеленський також закликав запровадити санкції проти енергосектору РФ у відповідь на удари по Україні та надати нашій країні достатню протиповітряну оборону, щоб зупинити основну російську загрозу.

Росія, звернувся Зеленський до глав G7, має бути повністю ізольована та покарана за референдуми та анексію української території.

"Нині ми не маємо можливості для дипломатії, оскільки лідер Росії вірить тільки в терор", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, що глава Кремля Володимир Путін та президент України Володимир Зеленський можуть узяти участь у саміті G20 на острові Балі в Індонезії.