RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Окупанти завдали нових масованих ударів по Україні: онлайн війни 18 жовтня

Україна вже 237-й день від початку повномасштабного вторгнення Росії обороняється від ворога. У ході запеклих боїв з 24 лютого ліквідовано понад 65 тисяч окупантів та тисячі одиниць військової техніки.

У ніч на 18 жовтня у Миколаєві пролунали вибухи, після чого у місті та в деяких районах області зникла електроенергія. Тим часом військові повідомили, що над Миколаївщиною вночі було збито 5 дронів-камікадзе. Вранці окупанти почали бити багатьом іншим містам.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 17 жовтня


23:34 Вже найближчим часом розпочнеться битва за Херсон, - гуляйтер Стремоусов анонсував "великий тактичний відступ"

22:53 Віталій Кім повідомляє про дві дрони на Миколаївщині.

22:10 Масштабна повітряна тривога

21:25 Антидронні системи, гаубиці Panzerhaubitze 2000 та РСЗВ – Німеччина розповіла про зброю для України

"Цього року будуть передані броньовані евакуаційні машини, броньовані машини Dingo, мостоукладні танки, додаткові гаубиці Panzerhaubitze 2000, додаткові РСЗВ, антидронні системи. Ми підтримуватимемо в питанні розмінування", - заявила міністерка оборони ФРН Кріх.

20:49 Гауляйтер Херсонської області Володимир Сальдо оголосив організоване переміщення цивільного населення на лівий берег Дніпра.

"Існує безпосередня небезпека затоплення територій у зв'язку із запланованим руйнуванням греблі Каховської ГЕС та скидання води з каскаду електростанцій вище за течією Дніпра"

19:33 У Києві повідомляють про звуки автоматної черги та спроби збити безпілотник.

19:11 У Білорусі під виглядом навчальних зборів відбувається прихована мобілізація, також проводяться заходи щодо підготовки операторів зенітних ракетних систем та екіпажів танків, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:10 В Ірані визнали, що передадуть Росії додаткові БПЛА та балістичні ракети класу "земля - земля" - пише Reuters з посиланням на двох іранських чиновників та двох іранських дипломатів.

«Де їх використовують – це проблема продавця. Ми не стаємо на чийсь бік в українській кризі, як Захід. Ми хочемо покласти край кризі дипломатичним шляхом», — додали вони.

17:59 Кількість загиблих під час падіння літака в Єйську зросла до 14 людей

Про це повідомляють росЗМІ.

17:30 Кличко про ситуацію у столиці

16:25 Верховна Рада 18 жовтня скасувала призов на термінову військову службу під час війни, ухваливши закон №8109.

15:14 Німеччина передала Греції перші БМП Marder у рамках нової схеми постачання зброї для України. У відповідь Афіни передадуть Україні 40 радянських БМП-1.

14:39 "Жодне посольство не повідомляло про наміри виїхати з України", - заявив речник МЗС Олег Ніколенко. Рекомендації посольств Китаю та Єгипту щодо виїзду громадян цих країн із України МЗС сприймає як реакції на масовані обстріли 10 жовтня.

14:07 Сьогодні парламент Естонії ухвалив заяву, в якій засуджує анексію території України та оголошує російський режим терористичним.

13:24 Внаслідок ракетної атаки рашистів на енергетичну інфраструктуру Києва загинули двоє людей. Про це повідомили у Київській міській прокуратурі. Інформація про загиблих та постраждалих уточнюється.

12:58 Українцям радять готуватися до відключень світла та води.

" У нас критична ситуація по всій країні. Один регіон залежить від іншого. Потрібно готуватися по всій країні до того, що можуть бути відключення як електроенергії, так і водопостачання та теплопостачання ", - повідомив заступник голови ВП Кирило Тимошенко.

12:40 Той момент, коли російська пропаганда хоче почути про тортури та знущання, але український полон відповідає міжнародним нормам та правилам.

12:13 За останні 9 днів зруйновано 30% електростанцій в Україні.

" З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що призвело до масових відключень електроенергії по всій країні. Не залишилося простору для переговорів із путінським режимом ", - повідомив Зеленський.

12:00 З-під завалів будинку в центрі Києва, до якого вчора вранці потрапив російський дрон-камікадзе, витягли тіло ще однієї загиблої мешканки - жінки похилого віку. Це вже п'ята жертва варварської атаки Росії на столицю 17 жовтня. Пошуково-рятувальні роботи у будинку тривають.

11:56 Бойовий безпілотник Bayraktar, придбаний для потреб ЗСУ за зібрані у Польщі кошти, вже підготовлений до відправки до України. Його назвали "Мариком" на честь Маріуполя.

11:41 У Лимані ексгумували тіла 5 убитих дітей. Поліцейські дістали зі стихійних могил тіла дівчаток, 2021, 2019 та 2008 років народження, та хлопчиків, народжених у 2011 та 2012 роках. Дві маленькі дівчатка є сестрами. Після судово-медичної експертизи дітей перепоховають.

11:18 Вранці росіяни випустили з Білгорода Харковом 8 ракет. За попередніми даними, постраждалих немає.

11:00 У Києві через ранкові удари по енергетичній інфраструктурі почалися перебої зі світлом та водою. На Троєщині змінено рух низки трамвайних та тролейбусних маршрутів.

10:27 Наслідки нічного удару по Миколаєву.

10:24 Вчора російські окупанти затримали та вивезли у невідомому напрямку начальника служби інформаційних технологій Запорізької АЕС Олега Костюкова та помічника генерального директора станції Олега Ошека. Зараз про їхнє місцезнаходження та стан нічого не відомо.

09:50 На Херсонщині збили Су-25 окупантів.

09:18 Попередньо 3 прильоти до об'єкту енергозабезпечення на Лівому березі Києва, заявили в Офісі президента.

09:09 У Києві чути вибухи.

08:55 Вибухи у Житомирі. Попередньо 2 прильоти до об'єктів енергозабезпечення.

08:52 У Миколаєві після нічних обстрілів рашистів знищено квітковий ринок.

08:47 Ілон Маск заявив, що його компанія SpaceX вже відкликала звернення до Пентагона щодо фінансування роботи системи супутникового зв'язку Starlink в Україні.

08:33 У Дніпрі є два влучення по об'єкту енергетичної інфраструктури. Серйозні ушкодження. Одну ракету збили на підльоті. Вона впала у воду.

08:27 Тривога по всій Україні, окрім Криму. Повідомляють про вибухи у Харкові.

08:15 Через Сумську область зайшло 3 ворожі крилаті ракети. Також одну ракету помічено в районі Миргорода.

08:09 Вибухи у Дніпрі. Дуже багато диму над містом.

08:04 Посольство Італії рекомендує своїм громадянам залишити Україну.

07:42 Вночі Миколаїв обстріляли ракети С-300. Є попадання у двоповерхову будівлю. Під завалами знайдено тіло чоловіка, рятувально-пошукові роботи продовжуються.

07:20 Україна отримала новий пакет військової допомоги від Італії, повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков. Поки що невідомо, що саме надійшло українським Збройним Силам.

06:56 Повідомляють про вибух у Кривому Розі.

06:52 В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що за добу ЗСУ знищили на півдні 22 російські окупанти, 4 танки, 2 міномети, самохідну великокаліберну гаубицю "Акація", зенітно-ракетний комплекс "Тор-М2" та 3 одиниці авто-броні . Крім того, українські захисники знищили 2 склади боєприпасів у Бериславському районі.

06:52 Оновлена мапа бойових дій.