RU  UA

"Воєнний стан" на окупованих територіях України: яка головна мета Путіна

У середу, 19 жовтня, російський диктатор Володимир Путін запровадив "воєнний стан" в окупованих частинах Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Про те, яких варто очікувати наслідків такого кроку Кремля, в ефірі Апостроф TV розповів російський юрист і блогер, опозиційний громадський і політичний діяч Марк Фейгін.

За його словами, рішення про військове становище викликане сумною для Кремля перспективою наступу ЗСУ. Головна мета – вивезти громадян України з окупованих територій до Росії.

Читайте також: Фанат Сталіна готується до нового геноциду: навіщо Путін запровадив воєнний стан.

Фейгін не виключає, що росіяни намагатимуться знищити звільнені Збройними силами України міста. Також є можливість, що окупанти спробують підірвати веслування Каховської ГЕС.

"Заяви про "непрості рішення" - попередження про можливий відступ. Або можливо є якийсь план відносно того, чи здати ці території, чи, якщо здати, то з максимальними втратами для України. Евакуація по суті є примусовою депортацією. Воєнний стан дозволяє це робити, не питаючи бажання людей. Їхня мета - якщо немає можливості втримати ці території, то максимально їх знелюднити", - заявив Фейгін.

У той же час, втрата Херсона завдасть удару по Путіну. Проте якогось явного невдоволення росіян немає. І жодних негативних наслідків для Путіна не буде. У разі звільнення всіх окупованих територій може відреагувати апарат влади, спробувавши позбутися Путіна.

"У разі усунення Путіна його обов'язки тимчасово може виконувати Мішустін. Він стане перехідною фігурою, яка спробує налагодити якийсь діалог із Заходом, оскільки без Путіна в Росії війна нікому не потрібна", - зазначив юрист.

Щодо ймовірності повторного наступу військ на Київ, то це, як підкреслив Фейгін, буде самогубство для Путіна і кінець російської армії.

Раніше ми повідомляли про те, що означає введення Росією "воєнного стану" на окупованих територіях України.