RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Нові "прильоти" від окупантів та загроза підриву Каховської ГЕС: онлайн війни 22 жовтня

Україна вже 241-й день протистоїть повномасштабному вторгненню російських окупантів. Під час запеклих боїв з 24 лютого в нашій країні ліквідували майже 67 тисяч окупантів та понад 2,5 тисячі танків. Зеленський днями заявив, що за наявною інформацією агрегати й дамба Каховської ГЕС заміновані російськими терористами. Підрив дамби означатиме масштабну катастрофу - в зоні швидкого затоплення опиняться понад 80 населених пунктів, включно з Херсоном.

У ніч на 22 жовтня росіяни завдали удару по Черкаській області. Загалом ніч пройшла без масштабних повітряних тривог та масових обстрілів.

"Апостроф" продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 21 жовтня


23:49 9 арештованих в Україні російських судів передали у користування вітчизняному підприємству. Про це повідомив Офіс генерального прокурора: сумарна вартість цих кораблів перевищує 532 мільйони гривень.

22:27 У Мережі з'явилися супутникові знімки компанії Maxar Technologies - вони свідчать, що біля міста Горське Луганської області російські найманці звели 2-кілометрову лінію Вагнера.

20:39 На Рівненщині розпочалися віялові відключення електрики. Про це повідомив мер Олександр Третяк.

19:49 Російські окупанти пішли з населених пунктів Чарівне та Чкалівське Херсонської області – Генштаб ЗСУ.

19:01 У Чорному морі ворог підготував до застосування понад 30 "Калібрів" – ОК ЗСУ "Південь".

18:00 ЗСУ знищили російський вертоліт на Херсонщині.

16:54 У Шебекіно Білгородської області чути вибухи.

16:25 1,4 мільйона українців залишилися без світла внаслідок сьогоднішніх ударів російських військ по енергооб'єктах. Про це повідомили в Офісі президента України.

15:27 Повідомляють, що під Михайлівкою орки зазнали суттєвих втрат під час детонації їхнього складу з БК.

14:56 Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після сьогоднішнього ракетного удару по об'єктах енергетичної інфраструктури закликав західних союзників не зволікати з наданням Києву систем ППО ні хвилини.

14:42 У Луцьку окупанти ракетним ударом знищили об’єкт енергетики, повідомив міський голова Ігор Поліщук. Зараз відновити неможливо. За попередніми даними, в об’єкт влучили три ракети Х-101.

14:38 Під Херсоном ЗСУ збили військовий гелікоптер РФ. Інформацію підтвердило оперативне командування "Південь". Наразі місцеві паблики повідомляють про вибухи у Херсоні.

14:12 Заступник голови ОПУ Кирило Тимошенко повідомив, що у результаті чергового масованого обстрілу Росією енергетичних об’єктів України, ситуація з відключеннями наступна:

  • у Хмельницькій області відключено 672 тисячі абонентів;
  • у Миколаївській – 188 400 абонентів;
  • у Волинській – 102 тисячі абонентів;
  • у Черкаській – 242 тисячі абонентів;
  • у Рівненській – 174 790 абонентів;
  • у Кіровоградській – 61 913 абонентів;
  • в Одеській – 10 500.

12:45 Вранці російські війська влучили крилатими ракетами у два об’єкти критичної інфраструктури в Миколаївській області.

10:20 Луцьк – є прильоти в об‘єкт енергетики, в частині міста відсутня електроенергія. Ударною хвилею пошкоджено приватний будинок, одна цивільна особа постраждала.

Хмельницька область – є влучання, місто без світла, можливе відключення води.

Київська область – збито ворожу ракету, потерпілих та руйнувань немає.

Чернівецька область – збито російську ракету.

Одеська область – піднімається дим після вибуху, в окремих населених пунктах зникло світло.

Рівненська область – є влучання.

Львівська область – спрацювала система ППО.

09:48 Мер Луцька повідомив про прильоти в об‘єкт енергетики.

09:46 У Рівненській області є влучання.

09:42 Ракету окупантів збили над одним із районів Київщини. Постраждалих та руйнувань немає, уламки впали на територію лісового масиву.

09:37 Кількість ліквідованих в Україні окупантів перевищила 67 тисяч.

09:07 Декілька вибухів пролунало в Луцьку. На Рівненщині потужні вибухи та перебої зі світлом.

09:05 Цієї ночі росіяни знову обстріляли Дніпропетровську область. Найбільше від ворожих обстрілів постраждав Нікополь. Ворог бив з РСЗВ та важкої артилерії. У місті понівечені понад 20 будинків та кілька газогонів. Обірвані лінії електропередач. Майже 1 000 родин лишилися без світла.

08:49 Повідомляють про "приліт" на Одещині по об'єкту енергетичної інфраструктури.

08:40 Повідомляють про вибухи на Одещині, Чернігівщині та Київщині.

08:38 Ворожі ракети зафіксували в Київській області.

08:23 Голова Чернігівської ОВА попередив про загрозу ракетного удару по області.

07:52 Полонений узбек каже, що працював у Москві на будівництві. Впіймали на вулиці і відправили на війну.

07:45 За інформацією ЗСУ, місто Херсон залишила значна частина населення. Російські окупанти, що залишилися у місті, переодягаються у цивільний одяг та заселяються у залишені помешкання. Ворог готує Херсон до вуличних боїв. Станом на 21 жовтня, російські окупанти проводять заходи з вивільнення приміщень Каховської лікарні від пацієнтів та медичного персоналу. В місті Енергодар російські військові грабують залишені квартири та готелі в яких проживали.

07:29 Зеленський підписав закон, який дозволяє жінкам, які мають спеціальність чи професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, за бажанням ставати на військовий облік.

07:17 У Чорному морі російські окупанти збільшили корабельне угруповання до 10 одиниць. Серед них є три надводних ракетоносії, споряджені 24 "Калібрами".

07:06 За добу на південному фронті українські військові знищили 17 окупантів, реактивну систему залпового вогню "Град", танк, міномет, 3 одиниці автобронетехніки та 3 склади боєприпасів у Бериславському районі. Також пошкоджено 6 броньованих автомобілів та 2 міномети. Водночас росіяни тричі атакували вертольотами Нову Кам'янку та Трифонівку, і ще 5 вертолітних ударів завдали по позиціях українських військ, двічі задіяли штурмову авіацію.

07:03 Оновлена карта бойових дій: