RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Запоріжжі затримали колишнього власника "Мотор Січ": у чому його звинувачують, фото

Колишнього власника підприємства "Мотор Січ" та нардепа кількох скликань В’ячеслава Богуслаєва затримали у Запоріжжі.

Про це пише видання "Главком", посилаючись на власні джерела у Службі безпеки України.

За даними журналістів, 83-річний В’ячеслав Богуслаєв був затриманий правоохоронцями за підозрою у скоєнні державної зради.

Читайте також: Син В’ячеслава Богуслаєва купив райський острів в Італії за 10 млн євро

Інсайдери зазначають, що обшуки у помешканні нардепа кількох скликань проводилися у суботу, 22 жовтня, а після слідчких дій колишнього власника підприємства "Мотор Січ" під конвоєм везуть до Києва. У столиці має відбутися офіційний допит.

"Богуслаєв давно відомий своїми явними проросійськими поглядами. У нього вдома сьогодні, 22 жовтня, пройшли обшуки, які не обійшлися без нюансів. Так, у Богуслаєва відмовлялися відчиняти двері та їх відкривали за допомогою спецобладнання. За наявною інформацією, зараз оточення Богуслаєва не відповідає на дзвінки", - зазначає видання, посилаючись на свої джерела у СБУ.

Журналісти також повідомляють, що в рамках кримінального провадження, у якому за звинуваченнями у держзраді фігурує Богуслаев, обшуки проводилися не лише у колишнього власника "Мотор Січ".

На момент публікації матеріалу прес-служби СБУ, ДБР та Офісу генпрокурора офіційно не коментували інформацію про затримання В’ячеслава Богуслаєва за підозрою у держзраді.

Згодом у ЗМІ також опублікували фотографії, зроблені під час затримання оперативниками нардепа кількох скликань.

В’ячеслав Богуслаєв - народний депутат V, VI, VII та VIII скликань. До Революції Гідності проходив до Верховної Ради від "Партії регіонів". З 2004 по 2005 та у 2010 році був довіреною особою кандидата на посаду президента Віктора Януковича. Взимку 2014 року В’ячеслав Богуслаєв голосував за диктаторські закони і був фігурантом антикорупційного розслідування щодо податкового зловживання. Під час останнього скликання політик перебував у складі депутатської групи "Воля народу".

З 1991 по 2013 роки був генеральним директором, головою правління та головою ради директорів ВАТ “Мотор Січ”. В’ячеслав Богуслаєв також нагородженний званням Герой України із врученням ордену Держави. Проект Bihus.Info одне зі своїх розслідувань присвятив колишньому нардепу. У матеріалі йшлося, що під час збройної агресії РФ компанія "Мотор Січ" через російські підприємства постачала деталі для літаків і вертольотів Збройних сил Росії.

У рейтингу видання Forbes "100 найбагатших українців" від 2020 року В’ячеслав Богуслаєв посів 62 сходинку. Журналісти оцінили статки політика у $125 млн.

Раніше ми також розповідали, що під Києвом затримали колаборанта, який після деокупації регіону вступив до лав територіальної оборони.